Gazi'de katledilenler unutulmadı

Gazi'de katledilenler unutulmadı

Gazi'de katledilenler unutulmadıGAZİ Mahallesi’nde öldürülen 17 kişi, katliamın 15’inci yılında anıldı. 17 kişi için...

A+A-

Gazi'de katledilenler unutulmadıGazi'de katledilenler unutulmadı

GAZİ Mahallesi’nde öldürülen 17 kişi, katliamın 15’inci yılında anıldı. 17 kişi için sabah saatlerinden itibaren mahallede dükkanlar açılmadı, halk, Eski Karakol önünde toplandı. Burada oluşturulan kortejlerin ardından Gazi Mahallesi Mezarlığı’na yüründü.

Katliamda öldürülenlerin yakınları adına konuşan Zeynep Poyraz’ın ablası Kibar Poyraz, 15 yıl önce Gazi Mahallesi’nde devletin bir terör ortamı yarattığını ve 17 kişinin canını aldığını belirterek, “Halkın üzerine ateş açtılar ve onları katlettiler” dedi. Katliamı yapanlardan sadece polisler Adem Albayrak ve Mehmet Göndoğan’ın tutuklandığını, diğer 18 polisin serbest kaldığını belirten Poyraz, bu kişilerin de 18 ay sonra serbest kaldıklarını söyledi.

YARGILAMADAN SALDILAR

15 yıl geçmesine rağmen faillerin hâlâ korunduğunu belirten Poyraz, “Aslında tüm bunların sorumluları, dönemin içişleri bakanı Nahit Menteşe, Vali Hayri Kozakçıoğlu, başbakanı Tansu Çiller ile emniyet müdürü Necdet Menzir’dir” dedi.

Katilleri koruyanların davayı Trabzon’a gönderdiğini kaydeden Poyraz, “20 polisin isimlerini verdiler, çocuklarınızın katilleri bunlardır dediler. Sonra yargılamadan sokağa bıraktılar. Bunun anlamı, katliamlara devam edin demektir” diye konuştu.

Gazi'de katledilenler unutulmadı

Poyraz’ın ardından Avrupa Alevi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Turgut Öker ve Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız da konuşmalarında faillerin cezalandırılmasını istedi.

(İstanbul/EVRENSEL) - 13 Mar 2010

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.