Gazi'de 'takım elbiseli' grup dehşeti

Gazi'de 'takım elbiseli' grup dehşeti

Gazi'de 'takım elbiseli' grup dehşeti   Akyol, öğrenci temsilcilği seçimini kazanmıştı. Gazi Üniversitesi'ndeki...

A+A-

Gazi'de 'takım elbiseli' grup dehşeti Gazi'de 'takım elbiseli' grup dehşeti
 
Akyol, öğrenci temsilcilği seçimini kazanmıştı.
 
Gazi Üniversitesi'ndeki son saldırının hedefi, öğrenci temsilcisi seçilen araştırma görevlisi Servet Akyol oldu. Akyol'u siyah takım elbiseli bir grup dövdü

ANKARA/İSTANBUL - Gazi Üniversitesi (Gazi) Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde, 'öğrenci temsilciliği' seçimi için üç aday çıkmıştı: Biri, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi'nde (İİBF) araştırma görevlisi olan ve enstitüde doktora yapan Servet Akyol'du. Seçimi, sol görüşlü Akyol kazandı. Akyol ile arkadaşları, bu sevinçle ayrıldıkları üniversitenin kapısında, 'takım elbiseli' bir grubun saldırısına uğradı.

Akyol, Maltepe'deki enstitü binasında temsilcilik seçiminin yapılacağı 16 Kasım'da, sandıktan yedi oy farkla galip çıkmıştı. Aklında, enstitü adına temsilcilik hakkı kazandığı Öğrenci Konsey Başkanlığı'na adaylık da vardı. Sayımdan sonra iki akademisyen arkadaşıyla binadan çıktı.

Arkadaşına bıçak çekildi

Dışarıda bir grup saldırgan, kendilerini bekliyordu.

"Akşam saat 18.00 civarıydı. Bereli, siyah takım elbiseli, kahverengi kabanlı, 1.75 boylarında, 25-28 yaşlarında biri gelip, 'Öğrenci Konseyi'ne aday olacak mısın, diye sordu. Ben de 'Sürece bakacağım' dedim? Tam giderken bu şahıs bana sopayla saldırdı, yere düştüm. 80 kişi daha geldi. Sürekli sopa ve tekme geliyordu. Arkadaşlarıma bıçak çektiler."

Akyol, daha sonra arkadaşları tarafından üniversite hastanesine götürüldü. Kendisine beş gün iş göremez raporu verildi. Sol gözü ve burnunda zedelenme vardı. Bu darbeler yüzünden plastik cerrahiye sevk edildi. Bu yüzden rapor süresinin uzayabileceği belirtildi.

Akyol, saldırganlar hakkında şikâyetçi oldu. Gazi Üniversitesi de olayla ilgili idari soruşturma başlattı. Emniyette ve rektörlükte, daha önceki şiddet olaylarına karışanların resimlerine bakan Akyol, saldırganları teşhis edemedi.

Akyol'a göre saldırı, seçilmesini istemeyenler tarafından yapıldı: "Saldırıyı, aslında öğrenci konyesi temsilcilerinin zorba tiplerin baskı ve korkuyla yıldırılması bi çiminde bir müdahale olarak görüyorum. Ancak bu yöntemlerle, şiddetle bir yere varılamaz."

'Burası Gazi, küpe olmaz'

Akyol, Gazi'de saldırıya uğrayan ilk akademisyen değil. Endüstriyel Sanatlar Eğitim Fakültesi Araştırma Görevlisi Remzi Altunpolat, geçen yıl, "Burası Gazi, burada o küpeyi takamazsın" diyen ve ülkücü oldukları iddia edilen beş kişinin saldırısına uğramıştı. Prof. Dr. Kadir Cangızbay'ın aracının lastikleri parçalanıp tehdit notu bırakılırken, konferansa katılan gazeteci Metin Uca da darp edilmişti. Tolunay Bostancı adlı ülkücü, 'Kürtçe konuşan' iki öğrenciyi kampüste vurmuştu. Bostancı, saldırının ertesi günü kendisini yakalamak isteyen komiseri şehit etmişti.

MESUT HASAN BENLİ - İSMAİL SAYMAZ
RADİKAL - 19/11/2007

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.