Gaziosmanpaşa Fethullah Gülen'in kuşatması altında

Gaziosmanpaşa Fethullah Gülen'in kuşatması altında

Gaziosmanpaşa Fethullah Gülen'in kuşatması altındaİstanbul Haber Servisi - Gaziosmanpaşa ilçesini kaçak Kuran kurslarının, Fethullah...

A+A-

Gaziosmanpaşa Fethullah Gülen'in kuşatması altındaGaziosmanpaşa Fethullah Gülen'in kuşatması altında

İstanbul Haber Servisi - Gaziosmanpaşa ilçesini kaçak Kuran kurslarının, Fethullah Gülen’e ait “ışık evleri”nin “örümcek ağı” gibi sardığı ortaya çıktı. İlçenin birçok mahallesinde kaçak Kuran kurslarının yanı sıra Fethullah Gülen’in Nur cemaatinin eğitim yuvaları olan “ışık evleri”nin faaliyetlerinin yoğunlaştığı ve bazı apartmanların bodrum ve sığınaklarında da 6 yaşındaki çocuklara dini eğitim verildiği belirlendi. CHP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Mehmet Polat ilçedeki irticai örgütlenmeyi İçişleri Bakanlığı, İstanbul Valiliği, Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı ve Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı’na iki ayrı dilekçeyle bildirerek yargıya taşıdı.

Mehmet Polat, İçişleri Bakanlığı, Sultangazi Kaymakamlığı ve Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı’na kaçak Kuran kurslarının ve “ışık evleri” nin adreslerini vererek gerekli işlemlerin yapılmasını istediği dilekçesinde, laiklik karşıtı faaliyet yürüten bu kurslara göz yuman sorumluluların zaman kaybedilmeden görevlerine son verilmesini istedi. Polat, ilgili makamlara yazdığı dilekçelerde, “Adresleri ile belirttiğimiz kaçak Kuran kursları ve din eğitimi verilen kaçak anaokulları yurttaşlar tarafından tarafımıza iletilmiştir. Yaptığımız araştırmalar sonucu bahsedilen yerlerde kaçak Kuran kursları ve dini eğitim verilen kaçak anaokulları olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca bu okullarda Cumhuriyet ve laiklik karşıtı eğitim verilerek 6 yaşındaki çocukların beyinleri yıkanmaktadır. Kaçak Kuran kursları ve anaokulu adı altında dini eğitim veren bu yerleri bugüne kadar görmezlikten gelen yöneticiler hakkında yasal işlem yapılmasını ve bu yerlerin kapatılması için gereğini yapılmasını arz ederim” ifadelerine yer verdi.

AKP halen odak

Mehmet Polat, kaçak Kuran kurslarının, dini eğtim verilen kaçak anaokullarının, ayrıca Cumhuriyet ve laiklik karşıtı Gülen cemaatine bağlı “ışık evleri”nin çalışmalarının AKP’li belediye tarafından görmezden gelindiğini ve hatta belediyenin çeşitli hizmetlerle desteklendiğini söyledi. Konya’daki kaçak Kuran kursunun LPG tankının patlamasıyla çökmesi sonucu 17 çocuğun yaşamını yitirdiğini anımsatan Polat, benzer kursların Gaziosmanpaşa’yı örümcek ağı gibi sardığına dikkat çekti. İlçede 35 yasal Kuran kursu bulunmasına karşın, cami altlarında kaçak olarak yapılan pek çok Kuran kursu bulunduğuna dikkat çekti.

Cumhuriyet - 21.08.2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.