Gaziosmanpaşa'da 22 kaçak Kuran kursu faaliyette

Gaziosmanpaşa'da 22 kaçak Kuran kursu faaliyette

22 kaçak Kuran kursu faaliyetteCHP Gaziosmanpaşa örgütü ilçede tespit ettiği 22 kaçak Kuran kursuyla ilgili olarak savcılığa...

A+A-

Gaziosmanpaşa'da 22 kaçak Kuran kursu faaliyette22 kaçak Kuran kursu faaliyette

CHP Gaziosmanpaşa örgütü ilçede tespit ettiği 22 kaçak Kuran kursuyla ilgili olarak savcılığa suç duyurusunda bulundu. Birçok kursun anaokulu gibi faaliyet gösterdiği belirtildi

Konya Balcılar beldesinde 18 kişinin ölümüne neden olan kaçak kursu faciasının ardından CHP İstanbul Gaziosmanpaşa ilçe örgütü, vatandaşlardan gelen şikâyetleri değerlendirdi. CHP, ilçe sınırları içinde tespit ettiğini belirttiği 22 kaçak Kuran kursuyla ilgili olarak Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Kursların yetkililer tarafından görmezden gelindiğini öne süren CHP İlçe Başkanı Mehmet Polat, “Konya’daki facianın bir benzeri, her an ilçemizde de yaşanabilir” dedi.

Kursların açık adresleri verilerek yapılan suç duyurusunda birçok kursun anaokulu gibi faaliyet gösterdiği belirtilerek kapatılmaları istendi. Suç duyurusunda, ilkel şartlarda eğitim verildiği, kurslara giden çocukların beyinlerinin yıkandığı anlatıldı ve kaçak kursları görmezlikten gelen yöneticiler hakkında yasal işlem yapılması talep edildi.

İçişleri Bakanlığı, İstanbul Valiliği ve Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı’na da açık adreslerini verdikleri kursların kapatılması için başvuruda bulunduklarını anlatan Polat, İstanbul’un birçok bölgesinde her an bir Konya faciasının yaşanabileceğini ortaya çıkardıklarını söyledi.

Polat, ihbar edilen adreslerde yaptıkları tespitleri şöyle anlattı: “Kurslara anaokulu çağındaki çocuklar gidiyor. Buralarda nasıl bir eğitim verildiği, çocuklara neler öğretildiği tamamen denetim dışı. Hemen hemen ilçedeki her mahallede bir kaçak kurs  var. Bu kurslara göz yumuluyor. Bodrumlarda, sığınaklarda çocuklara dini eğitim veriliyor. Oysa ilçede 35 resmi kurs var.

Yatılı kalıyorlar

CHP’nin suç duyurusu dilekçesinde yer verdiği adreslerden biri de Habibler Mahallesi Eski Edirne Asfaltı üzerindeki tek katlı bina. Burada, yaklaşık 10 çocuğa Kuran eğitimi veriliyor. Bir servisle sabahları evlerinden alınan anaokulu çağındaki çocuklar, kurs sonrası evlerine yine servisle bırakılıyor.

Dilekçedeki bir başka adres 50. Yıl Mahallesi 2086. Sokak’taki kaçak kurs. Bir binanın zemin katında yer alan ve izbe bir görünümü olan binada, çevre sakinleri kız çocukların yatılı olarak kaldığını belirtiyor.

Habibler Mahallesi Yıldız Caddesi’ndeki Habibler Talebe Yurdu da listedeki kaçak kurslardan. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Habibler Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği’ne ait yurdun yetkilisi, dini eğitim verdiklerini söylüyor. Telefonla ulaştığımız yurt yetkilisi, müftülüğe bağlı bir Kuran kursu olmadıklarını, ancak, Kuran kursu verdiklerini anlattı.

İSTANBUL Milliyet - 23 Ağustos 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.