Gebze'de parka tarikat liderinin adı verildi

Gebze'de parka tarikat liderinin adı verildi

Gebze'de parka tarikat liderinin adı verildiTarikat lideri M. Zahit Kotku’nun adı, AKP'li Gebze Belediyesi tarafından yeni yapılan bir parka...

A+A-

Gebze'de parka tarikat liderinin adı verildiGebze'de parka tarikat liderinin adı verildi

Tarikat lideri M. Zahit Kotku’nun adı, AKP'li Gebze Belediyesi tarafından yeni yapılan bir parka verildi. Gebze halkı ise laik, demokratik ve eşitlikçi bir cumhuriyeti savunan kişilerin isimlerinin park ve sokaklardan çıkarıldığını söyleyerek, belediyeye tepki gösterdi.

soL (Gebze) Nakşibendî tarikatının liderlerinden ve İskenderpaşa dergâhının kurucusu M. Zahit Kotku’nun ismi Gebze Belediyesi tarafından yeni açılan bir parka verildi. Parka tarikat liderinin isminin verilmesine ise, çok sayıda kişi tepki gösterdi.

Türkiye halkının kurtuluşu ve aydınlanması için hayatından bile fedakarlık eden onca insan varken, bir tarikat liderinin isminin parka verilmesinin düşündürücü olduğunu belirten vatandaşlar, "Gebze'de laik, demokratik ve eşitlikçi bir cumhuriyeti savunan kişilerin isimleri bir süre önce parklardan, sokaklardan çıkarılmıştı. Bugün tarikat liderlerinin isimleri parklara veriliyor. Bu nasıl iştir anlamadık" diyerek tepki gösterdiler.

Gebze Abdi İpekçi Mahallesi'ndeki parkın açılış törenine Gebze Kaymakamı M. Emin Avcı, Gebze Belediye Başkanı İbrahim Pehlivan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, AKP İl Başkan Yardımcısı Ekrem Özenir, İlçe Başkanı M. Ali Okur, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tayyip Erdoğan şeyhin adını caddeye vermişti

Nakşibendi tarikatı ve İskenderpaşa dergâhının kurucusu M. Zahit Koktu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hayranı olduğu şeyhler arasında yer alıyor. Bilindiği üzere Başbakan Erdoğan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu sırada Fatihteki Sarıgüzel Caddesi'nin ismini, Mehmet Zait Kotku Caddesi olarak değiştirmişti.

SOL GÜNLÜK SİYASİ GAZETE  - 25 Mayıs 2008, Pazar

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.