Geçmez: Dünya çok Kerbela’lar görüyor; bunun sebebi biz insanlarız

Geçmez: Dünya çok Kerbela’lar görüyor; bunun sebebi biz insanlarız

İstanbul'da Yeşilkent Cemevinde aşure pişirildi, lokmalar paylaşıldı. Burada bir konuşma yapan HBVAKV Genel Başkanı Ercan Geçmez, "Dünya çok acılar çekiyor, çok Kerbela'lar görüy

A+A-

Muharrem Orucu’nun bitmesinin ardından İstanbul Avcılar’da bulunan Yeşilkent Cemevinde aşure pişirildi, lokmalar paylaşıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da gittiği Yeşilkent Cemevinde Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı (HBVAKV) Genel Başkanı Ercan Geçmez bir konuşma yaptı.

Kerbela’da Hüseyin’in direnişinde söz eden Ercan Geçmez, şunları ifade etti:

“Bugün 1 Eylül dünya Barış Günü. Aslında Hz. Hüseyin de 1340 yıl önce haksızlıklara karşı direnç gösterdi. ‘Hakkınızla birlikte şerefinizi ve namusunuzu kaybedersiniz’ derken boşa söylememişti. Dünyada insanlar acı görmesinler diye ser verip sır vermedi Hüseyin ve 72 yoldaşı. Dünya çok acılar çekiyor. Çok Kerbela’lar görüyor. Bunun sebebi biz insanlarız. Biz insanlar benliğimizi ayaklarımızın altına turab edemiyoruz. Etmediğimiz için de acılarımızı görmezlikten geliyoruz. Her görmediğimiz acı, dünyayı çocuklarımıza daha ağır bir şekilde bırakıyor. Bizim her yıl Kerbela’da Hüseyin’i anmamızın sebebi ağlama duvarı değildir, ona acıma değildir. Tam tersi onun bıraktığı şiardan ders alabilmektir. Onun bıraktığı insanlık davasından yürüyebilmektir.”

PİRHA/ İSTANBUL

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.