Geçmez: Zayi Olma İhtimaline Rağmen Bakan Çelik'e Alevi Raporu Sunmak İstiyoruz

Geçmez: Zayi Olma İhtimaline Rağmen Bakan Çelik'e Alevi Raporu Sunmak İstiyoruz

Geçmez: Zayi Olma İhtimaline Rağmen Bakan Çelik'e Alevi Raporu Sunmak İstiyoruzHacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı...

A+A-

Geçmez: Zayi Olma İhtimaline Rağmen Bakan Çelik'e Alevi Raporu Sunmak İstiyoruzGeçmez: Zayi Olma İhtimaline Rağmen Bakan Çelik'e Alevi Raporu Sunmak İstiyoruz

Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, Alevi Sorununu Çözme İddiasında Olan Çalıştayların İyi Yönetilemediğini Savunarak, Daha Önce Hazırladıkları Raporun Dikkate Alınmamasına Rağmen, Zayi Olma İhtimaline Rağmen Rapor Sunmayı Düşündüklerini Söyledi.
 
Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, Alevi Çalıştayları'nın Alevi sorununu çözümü iddiası taşıdığını belirterek, sürecin iyi yönetilemediğini ve çözüm ve taleplerin karşılanması adına hiçbir adımın atılmadığını kaydetti. 

Geçmez yaptığı açıklamada, vakıf olarak "Alevi Çalıştayı 1. Etap, Alevi Örgütleri Toplantısı"na katıldıklarını ifade ederek, Devlet Bakanı Faruk Çelik'e eşit yurttaşlık anlayışı doğrultusunda istem ve önerilerin kapsamlı ve gerekçeli bir rapor sunduklarını anımsattı. Rapordaki hususların hiç birinin dikkate alınmadığını savunan Geçmez sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hazırladığımız rapora 28-30 Ocak 2010 tarihlerindeki 7. ve son Alevi Çalıştayı sonrasında yazılan 'Ön Rapor'da da hiç değinilmemiştir. Tam tersine Bakan Çelik, zahiri kurtarmak adına yapay muhataplarla basın önünde veya basına yansıyacak şekilde görüşmelerde bulunmuş; çalıştayların gerekçeleri arasında saydıkları 'demokrasi ve insan hakları' ilkeleri ile gerçekte ilintisi olmayan sayılar ve istatistiklerle halkı ve kamuoyunu yanıltabilecek çeşitli açıklamalar yapmıştır.

Bu vesile ile Sayın Çelik'in ve ilgili kamuoyunun dikkatine, Alevi sorunun çözümü ve taleplerinin, "eşit yurttaşlık, hak ve özgürlükler" anlayışıyla karşılanmasına dönük, Alevi Çalıştayı, Birinci Etap, Alevi Örgütleri ve Temsilcileri Toplantısı Değerlendirme, İstem ve Öneri Raporu'nu sunmak istiyoruz. Zayi olma ihtimalini düşünerek bu raporu, Sayın Çelik'e bir kez daha göndermekten veya Vakfımızı ziyaret etmeleri halinde kendilerine bizzat sunmaktan memnuniyet duyarız."

HaberX - ANKA - 21.03.2010

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.