Geleceğimizi ve Bugünümüzü Selamlıyoruz

Geleceğimizi ve Bugünümüzü Selamlıyoruz

Geleceğimizi ve Bugünümüzü Selamlıyoruz 17 Ağustos'ta Hacıbektaş'ta düzenlenecek Alevi Gençlik Forumu’na destek...

A+A-

Geleceğimizi ve Bugünümüzü SelamlıyoruzGeleceğimizi ve Bugünümüzü Selamlıyoruz

17 Ağustos'ta Hacıbektaş'ta düzenlenecek Alevi Gençlik Forumu’na destek giderek artıyor. Alevi Gençlik Forumu’na Avrupa’da yaşayan Alevi gençlerden de destek geldi.
 
Almanya Alevi Birlikleri Fedarasyonu Gençlik Sorumlusu Mahmut Akgül yaptığı açıklamada, forumu, ‘‘mevcut Alevi mücadelesinin ivmesini artırma yolunda oldukça önemli bir adım‘‘ olarak niteledi.

Akgül‘ün açıklaması şöyle:

Yüzyıllardır katline ferman yazılan inanç ve felsefesinin çocukları Serçeşme‘de Pir‘in topraklarında yan yana gelecekler. Semaha duracaklar, hep birlikte yan yana, omuz omuza halaylar çekercesine !

Hep bir ağızdan söyleyeceğimiz türkülerimiz yankılanacak ülkemizin dörtbir yanında !

Söylenecek türkülerimizi, çekilecek halaylarımızı selamlayarak, tutulan semahlarda saf tutacağız. Selam olsun yanıbaşımızdakilere !

Yan yan gelme, kendimizi konuşabilme, sorunlarımızı masaya yatırarak, sadece geleceği değil, geleceği bugünden görerek bugünle hareketle mevcut Alevi mücadelesinin ivmesi artırma yolunda oldukca önemli bir adım.

AABK‘ya bağlı 9 Alevi Fedarasyonu‘nun, genclik kurumlarının Avrupa Alevi Gençlik Birliği oluşumuna doğru gittiği bu günlerde, ülkemizde de Alevi Gençlerin biraraya gelerek ete kemiğe bürünmesinde ki bu adımı selamlıyoruz.

Ülkemizde ki ve Avrupa‘daki Gençlik kurumlarımızın bundan sonra da birlikte çalışmalara imza atabileceği inancıyla hareket ederek, dert bizde ise dermanın da ellerimizde olduğu bilinci ile başlarımızı yukarıya güneşe kaldırmaktayız.

Bugün ülkemiz de AKP eliyle sürdürülen halk düşmanı politikalar, halkları birbirine düşmanlaştıran milliyetçilik akımları, yargısız infazlar, dilleri ve inançları yasaklayan zihniyetler, kendine benzetme politikaları ve mahelle baskıları her geçen gün pervasızca artararak yüzünü göstermektedir.

Sokakları, işyerlerini üniversiteleri teslim almaya çalışan faşist anlayışlara karşı, tüm ezilenlerin yan yana gelerek, ülkemizin geleceğine müdahele sorumluluğu hepimize düşmektedir.

Geleceğe yönelik atılan adımlara adımlarını katanlara, sesimize ses yüreğimize yüreğini verenlere, Alevi Kızılbaş örgütlenmelerine, emek verenlere yürekten teşekkür ediyoruz.

Alevi gençliği daha özgür daha eşit bir yaşam için birlikte mücadele ederek, bugününü ve geleceğini şekillendirecektir.

Sesimize ses verenlere selam olsun.

Mahmut Akgül
Almanya Alevi Birlikleri Fedarasyonu
Gençlik Sorumlusu

www.alevi.com - 13 Ağustos 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.