Gelin canlar çözüm bulalım

Gelin canlar çözüm bulalım

Gelin canlar çözüm bulalım Alevilerin istek ve sorunlarının tespit edilip buna göre bir yol haritası çizmeyi hedefleyen hükümetin...

A+A-

Gelin canlar çözüm bulalım Gelin canlar çözüm bulalım

Alevilerin istek ve sorunlarının tespit edilip buna göre bir yol haritası çizmeyi hedefleyen hükümetin öncülük ettiği Alevi Çalıştayı, yarın başlıyor. İlk oturuma 35 farklı Alevi derneğinin temsilcisi katılıyor.

ALEVİLERİN istek ve temennilerinin belirlenip, bu çerçevede atılacak adımların hayata geçirilmesini amaçlayan Alevi Çalıştayı, yarın Ankara’da başlıyor. Alevi Çalıştayı Genel Koordinatörü ve Moderatörü Necdet Subaşı, yarın Ankara’da Bilkent Otel’de düzenlenecek çalıştaylarda bir sonucu gidilmesi yönündeki kararlığın temel hedef olduğunu belirtti. Alevilerin birbirinden farklı talepleri, siyasal görüşleri, örgütsel dağınıklılıkları ve sorunlarının çeşitliliği nedeniyle, çözüme yönelik adımların belirlenmesi konusunda birtakım güçlüklerin olduğuna dikkat çeken Subaşı ‘Değişik mahfillerde dillendirilen ve yer yer sert unsurlarla takviye edilen söylem ve çıkışların soğukkanlı bir şekilde ele alınması için, olayın belli başlı taraflarını kademeli olarak bir araya getirmek ve ardından da ulaşılan diyalog zemininde gerçek ve sahici çözümleri devreye sokmak gerekiyor’’ diye konuştu.

Devletin ayrım gözetmeksizin her bir vatandaşının makul taleplerini dikkate alması gerektiğine işaret eden Subaşı, ‘Kabul etmek gerekir ki devlet, Alevilerin talepleri konusunda doğrudan bir iletişim kurma konusunda tarafları tatmin edebilecek bir açılım sunmada şimdiye kadar yeterli bir mesafe alamamıştır’’ dedi.

6 OTURUM YAPILACAK

İLK oturuma, Türkiye’deki tüm Alevi ve Bektaşi örgütlerinin önde gelen isimlerinden 35 kişi katılacak. Diğer oturumların, 15’er gün arayla düzenlenmesi planlanıyor. İkinci oturumda bilim adamları, üçüncü oturumda sendika, meslek odası ve üniversite temsilcileri, dördüncü oturumda medya temsilcileri, beşinci oturumda siyasi parti temsilcileri, altıncı oturumda ise ilahiyatçılarla Diyanet İşleri Başkanlığı görevlileri fikir ve önerilerini dile getirecek. Moderatörlüğünü Necdet Subaşı’nın yapacağı çalıştayların tüm oturumlarında Hükümet adına Devlet Bakanı Faruk Çelik de bulunacak.

STAR - 2 Haziran 2009 Salı

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.