Gemik için Cemevinde Basın Açıklaması Yapıldı

Gemik için Cemevinde Basın Açıklaması Yapıldı

Gemik için Cemevinde Basın Açıklaması YapıldıAntalya'da önceki gün polis kurşunuyla ölen 18 yaşındaki gencin babası yetkililerden...

A+A-

Gemik için Cemevinde Basın Açıklaması YapıldıGemik için Cemevinde Basın Açıklaması Yapıldı

Antalya'da önceki gün polis kurşunuyla ölen 18 yaşındaki gencin babası yetkililerden suçluların cezalandırılmasını istedi. Kendisinin yandığını başka gençlerin ölmemesi için suçluların cezalandırılması gerektiğini ifade eden acılı baba, "Benim oğlum tertemizdi, folklor oynardı. Bugün de bayram, ama ben acı içindeyim." dedi.

Önceki gün motosikletiyle giderken dur ihtarına uymayan ve peşindeki Yunus ekibinin ateş açması sonucu hayatını kaybeden Çağdaş Gemik'in ölümünün yankıları sürüyor. Gemik'in öldürülmeden önce motosiklette birlikte seyahat ettiği arkadaşının uyuşturucu bulundurmak ve kullanmaktan sabıkası olduğu öğrenildi. Yakınları, Gemik'in arkadaşının yakında askere gideceğini ve bu yüzden basın karşısına çıkmak istemediğini iletti.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Basın Sözcüsü Akif Aktuğ, olayın savcılık soruşturması kapsamında olduğunu belirterek, olayda silah kullanan polis memuru M.E.'nin daha önce benzer bir olaya karışmadığını, herhangi bir psikolojik sorununun da bulunmadığını ifade etti.

CEMEVİNDE BASIN AÇIKLAMASI

Cemevinde, yaşanan olayla ilgili basın açıklaması yapıldı. Gemik'in öldürülmesinin yanlışlık ya da başka bir şeyle açıklanamayacağını söyleyen Alevi Kültür Dernekleri Antalya Şube Başkanı Başkan Ergün Kurt, bunun bir cinayet olduğunu ileri sürdü.

Kurt, yetkililere bazı sorular yöneltti. Kurt, Gemik'in üzerinde silah olmamasına rağmen polisin hangi yetkiye dayanarak ateş ettiğini sordu. Olayla ilgili geniş ve detaylı bilginin kendilerinden esirgendiğini savunan Kurt, adaletin tam olarak sağlandığı hukuksal bir süreç talep etti. Kurt, Gemik'in kafasına 3 kurşun sıkıldığını ve başının paramparça olduğunu aktardı.

Daha sonra aile adına konuşma yapan Cemal Efe, "Çağdaş'ımız yanındaki arkadaşıyla teyzesine ziyarete gidiyordu. Polislerle Çağdaş'ın buluşma anında olanların aydınlatılmaya muhtaç yönleri var. Bildiğimiz bir şey var. Çağdaşın vurulmasından saatler sonra bize haber verilmesidir. Yakın mesafe olmasına rağmen neden ateş edildi ve neden başına ateş edildi? Bu soruların cevabını bekliyoruz." denildi.

Cemevine gelerek basın açıklamasına katılan CHP İl Başkanı Ömer Melli, suçlu veya suçsuz Antalya'da 18 yaşındaki bir gencin polis tarafından öldürüldüğünü hatırlatarak, inanç ve etnik köken farklılıklarına rağmen birlikteliğin sağlanmak zorunda olduğunu vurguladı.

Melli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Burada yargılanacak bir şey varsa ne Çağdaş'tır ne de güvenlik güçleridir. Çağdaş'ı yetiştiremediysek, topluma kazandıramadıysak, suç bizimdir. Siyasilerindir, ülkeyi yönetenlerdir. Emniyet kuvvetlerinde bir kişi ya da birkaç kişiler, ne hakla o noktalara geldiler, ne hakla sorgusuz infaz yaptılar."

Melli'nin bu konuşması sırasında Çağdaş Gemik'in bir yakını bağırarak, "Bir ya da birkaç kişi değil, bu sistematik ve partizan bir yaklaşımdır. Yüzde 90'ı bunu yapıyor." dedi. Melli, bu beklenmedik çıkış karşısında konuşmasını bitirmek zorunda kaldı.

KAYNAK : haberantalya.com - 29 Ekim 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.