GENÇ: Suikast Listesinden Niye Sadece Bizim Adımız Açıklandı?

GENÇ: Suikast Listesinden Niye Sadece Bizim Adımız Açıklandı?

GENÇ: Suikast Listesinden Niye Sadece Bizim Adımız Açıklandı?Eski özel harekatçı İbrahim Şahin'in evinde bulunan suikast listesinde...

A+A-

GENÇ: Suikast Listesinden Niye Sadece Bizim Adımız Açıklandı?GENÇ: Suikast Listesinden Niye Sadece Bizim Adımız Açıklandı?

Eski özel harekatçı İbrahim Şahin'in evinde bulunan suikast listesinde yer alan PSAKD eski Genel Başkanı Kazım Genç, isimlerinin yetkililer tarafından kamuoyuna deşifre edilmesine tepki gösterdi. Genç, "İsimlerin deşifre edilmesi bir sindirme ve hedef gösterme mesajı olabilir" dedi.

Özel Harekat Dairesi eski Başkanvekili İbrahim Şahin"in bilgisayarından çıktığı belirtilen Alevi ve Ermeni liderlerin hedef seçildiği suikast listesi tartışma yarattı. Pir Sultan Abdal Derneği eski Genel Başkanı Genç, suikast planında yer alan isimlerin kamuoyuna açıklanmasını eleştirerek, "Alevi örgütü yöneticilerinin isimlerinin açıklanıp, listede yer alan diğer isimlerin saklanmış olması, hükümet ve bu bilgiyi duyuranlar nezdinde bizlere ve kamuoyuna bir mesaj verilmesi gibi bir hava uyandırdı" dedi.

12 kişinin isminin yer aldığı listeden kendilerinin ve birkaç ismin açıklanmasının, bir sindirme ve hedef gösterme mesajı olabileceğine dikkat çeken Genç, "Bu açıklamadan sonra sokakta yürüyen sıradan bir kişi böyle bir suikast eylemine kalkışsa, yetkililerden "biz söylemiştik. Engel olamadık. Yapanlar da Ergenekoncular" diye bir açıklama gelebilir. Bizler hükümetin Alevi politikalarına karşı  yoğun bir muhalefet gerçekleştiriyoruz. İsimlerimizin açıklanması bir anlamda bizim muhalif tavrımıza da bir tehtid anlamı taşıyor. Diğer isimler saklanırken bizim isimlerimizin deşifre edilmesininin başka bir gerekçesi yok" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

‘ALEVİLER FON OLARAK KULLANILIYOR’

Kazım Genç, Emniyet tarafından suikast gerçekleştirecek dört veya altı timin bulunduğu açıklamasına da değinerek, "Bu timlerden Sivas'taki bir timin yakalandığı söyleniyor fakat diğer timlerle ilgili her hangi bir açıklama yok. Onlar bir yerlerde bekliyor. Ben yakalanamayan diğer suikast timlerinin yetkililer tarafından bilindiğini düşünüyorum. Birileri bir oyun çeviriyor ve bu oyunda  Alevi örgütü yöneticileri fon olarak kullanılmak isteniyor gibi bir kanaat oluştu" dedi.

OZAN BİLİR - BİRGÜN - 13 Ocak 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.