Gençlik Zorunlu Din Dersine Karşı

Gençlik Zorunlu Din Dersine Karşı

Gençlik Zorunlu Din Dersine Karşı  24 Ağustos Pazar günü 12:30'da Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Alevi Bektaşi Federasyonu...

A+A-

Gençlik Zorunlu Din Dersine Karşı Gençlik Zorunlu Din Dersine Karşı
 
24 Ağustos Pazar günü 12:30'da Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Alevi Bektaşi Federasyonu tarafından Taksim'de basın açıklaması yapılacaktır. Gençlik kurumları tarafından ABF ve PSAKD'nin oturma eylemine ilişkin yapılan açıklamayı aktarıyoruz:
 
 
24 Ağustos 2008 Pazar günü 12:30'da Pir Sultan Abdal Kültür Derneği İstanbul Şubeleri tarafından Taksim Meydanı'nda zorunlu din derslerine karşı oturma eylemi yapılacaktır. Yeni dönemde zorunlu din derslerine karşı mücadelenin yükseleceğine ve yükselmesi gerektiğine yürekten inanıyoruz. Bu doğrultuda, ilk adımları atan ABF bileşenleri ve PSAKD İstanbul Şubeleri'ne teşekkürü bir borç biliriz.

Zorunlu din dersleri; tüm ülkenin sorunu olmasının dışında özel olarak gençliğin temel bir sorunudur. Yetişkin bir insan sayılabilecek lise öğrencilerine dahi bugün hala zorunlu din dersleri okutulmaktadır. Üstelik bu derslerde önceden belirlenmiş dini şartlar ve kurallar gençlere empoze edilmekte. Açık bir insan hakkı ihlali olan ve farklı inançlara zorla farklı inançları dayatan bu uygulamaya bir an önce son verilmelidir.

Bu doğrultuda Pir Sultan Abdal Kültür Derneği İstanbul Şubeleri tarafından organize edilen ve Alevi Bektaşi Federasyonu bileşenleri tarafından desteklenen oturma eylemini destekliyoruz. Tüm dostlarımızı bu oturma eylemini desteklemeye, mümkünse katılmaya davet ediyoruz

Tarih: 24 Ağustos 2008 Pazar
Saat: 12:30 - 13:00 arası
Yer: Taksim Meydanı / İstanbul

Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Gençlik Komisyonu Adına Ali Abbas Coşkun
Aydınlık Gençlik Meclisi Girişimi Adına Ceyhun Günal

ALEVİONLİNE - 23 Ağustos 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.