Gerici Uygulamaları Protesto Ettiler

Gerici Uygulamaları Protesto Ettiler

Gerici Uygulamaları Protesto Ettiler   Pir Sultan Abdal Kültür Derneği üyesi bir grup, orta öğretimdeki zorunlu din dersi uygulamasının...

A+A-

Gerici Uygulamaları Protesto EttilerGerici Uygulamaları Protesto Ettiler
  
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği üyesi bir grup, orta öğretimdeki zorunlu din dersi uygulamasının kaldırılması için Taksim Meydanı’nda oturma eylemi yaptı. Taksim Tramvay Durağı’nda toplanan aralarında kadınların ve küçük çocukların da bulunduğu yaklaşık 100 kişi, üzerinde “Darbeciler yargılansın, zorunlu din dersi kaldırılsın” yazılı pankart açtı.

“Diyanete değil eğitime bütçe” , “Kızılbaşız onurluyuz” , “Çağdaş, bilimsel, demokratik eğitim” , “Devlet elimi inancımdan çek” ve “Zorunlu din dersi kaldırılsın”sloganları atan topluluk adına basın açıklamasını Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Eyüp Şube Başkanı Dede Hüseyin Güzelgül okudu.

Açıklamada ‘işkence’ olarak niteledkleri zorunlu din dersi uygulamasının yargı kararlarına rağmen devam ettiğini, hükümetin yargı kararlarını uygulamamakta ısrarcı olduğunu vurgulayan Güzelgül, “Çalıştaylarla, sözde açılımlarla alevi çocuklarının işkence görmesine kayıtsız kalamayız. Artık beklemeye tahammülümüz kalmadı” dedi.

RAMAZAN’DA YEMEK HAKKIMIZ

Güzelgül’ün açıklamasının ardından söz alan Tüm Bel-Sen İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Kadri Kılıcı, Fatih Belediyesi’nin ramazan nedeniyle Alevi çalışanlara yemek vermediğini belirtti. “Ramazan’da yemek hakkımız” sloganları atıldığı açıklamada konuşan Kılıcı, üyelerinin oruç tutmayanlar ve tutamayanlara yemek verilmesine ilişkin yazılı talepleri olduğunu belirtti. Kılıcı, “İki üyemiz Alevi olduklarını belirtip, yemek çıkartılmasını isteyerek mağduriyetlerin giderilmesini talep etmişlerdir. Gerek sendikamızın yazısına gerekse iki üyemizin taleplerine verilen cevaplar ise, yemekhanenin tadilatta olduğudur. Nedense Fatih’te tadilatlar hep Ramazan ayına denk gelmektedir” diye konuştu. Belediyedeki çay ocaklarının da ramazan süresince kapalı tutulduğunu ifade eden Kılıcı, tadilat ve diğer gerekçelerin yalnızca bu zihniyetin maskesi olduğunu ifade etti.

BirGün - 14 Eylül 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.