"Gizli Bilgilerin Sahipleri" ve Aleviler

"Gizli Bilgilerin Sahipleri" ve Aleviler

"Gizli Bilgilerin Sahipleri" ve AlevilerÜnsal Öztürk / Yurt Yayınevi Sabiiler, Esseniler, Paulikienler, Bogomiller, Kathar Düalizminin;...

A+A-

"Gizli Bilgilerin Sahipleri" ve Aleviler"Gizli Bilgilerin Sahipleri" ve Aleviler

Ünsal Öztürk / Yurt Yayınevi

Sabiiler, Esseniler, Paulikienler, Bogomiller, Kathar Düalizminin; Aleviliği ilk hıristiyanlık sanan zamane keşişlerinin eleştirisi.

Alevilik "Işığın" kaynağıdır. Ancak her "Işık", "ışık" değildir. Elinizdeki kitap bugüne kadar yapılmış olan manipülasyonlara ağır bir darbe vurmaktadır. Ezoterik anlatıma başvuranlar binlerce yıl öncesinde ve günümüzde "7'lere" ve "12'ler"e yüklenen anlamın ve bu anlamın özünün aynı içerikte olduğunu düşünmektedir.

Örneğin 12 Burç, 12 Ay, 12 Hayvan, 12 Titan, 12 Ana Tanrı, Mithra'nın 12'si, 12 Kabile, Kudüs'ün 12 Kapısı, İsa'nın 12 Havarisi, 12 İmam...

Ezoterik gruplar arasında çok önemli ve yaygın bir figür olan Sabiilikteki dünyanın ve insan cesedinin, özellikle 7 gezegen ve 12 burcun nasıl ve kimler tarafından, ne için yapıldığı kavrandığında, ilgili okur tek olarak kurguladıkları ve düşündükleri zincir paramparça olacaktır.

“GİZLİ BİLGİLERİN SAHİPLERİ” VE ALEVİLER

Ünsal Öztürk “Gizli Bilgilerin Sahipleri” ve Aleviler’de, insanın doğumu veya yaratılışı gibi kavramları yerli yerine oturtmak amacıyla, düalizm başta olmak üzere, ruh, can, vücut, sorgu-sual, ruh göçü, baki ve fani gibi pek çok konuyu irdeliyor.

Sâbiîlerin düşünce sistemini kapsamlı bir biçimde irdeleyen Öztürk, Esseniler, Paulikienler, Bogomiller ve Katharlar gibi farklı akımları da inceliyor.

Alevilik konusunda, bugüne kadar birçok manipülasyon yapılmış olduğunu savunan savunan Öztürk, ezoterik anlatıma başvurarak gerçekleri ortaya çıkarmaya çalışıyor. Öztürk bu kitabındaki tezleriyle, konu hakkında doğru ya da yanlış bilinenleri yeniden tartışmaya açıyor.

Ünsal Öztürk

Yurt Yayınevi

Ankara, 1.baskı, Kasım 2009,

inceleme, 328 sayfa,

Alevihaber.com - 26.12.2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.