GMİS : Yüreklerimizdeki acı hâlâ sıcaklığını koruyor

GMİS : Yüreklerimizdeki acı hâlâ sıcaklığını koruyor

GMİS : Yüreklerimizdeki acı hâlâ sıcaklığını koruyorGENEL MADEN İŞ SENDİKASI YÖNETİM KURULU; “YÜREĞİMİZDEKİ ACI,...

A+A-

GMİS : Yüreklerimizdeki acı hâlâ sıcaklığını koruyorGMİS : Yüreklerimizdeki acı hâlâ sıcaklığını koruyor

GENEL MADEN İŞ SENDİKASI YÖNETİM KURULU; “YÜREĞİMİZDEKİ ACI, SICAKLIĞINI KORUYOR”

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Yönetim Kurulu, 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas Madımak Oteli’nde yaşanan katliamın 16. yılı dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı. Açıklama şöyle;

“Kendini bilmez bir grubun Sivas’ta 2 Temmuz 1993 tarihinde gerçekleştirdiği kıyımda, savunmasız insanların bulunduğu Madımak Oteli’nde; ülkemizin yazarları, şairleri, araştırmacıları, ozanları, karikatürcüleri, tiyatrocuları, aydınlık insanları katledildi.

Bu olaylar nedeniyle bazı insanlar yargılandılar ve bunlardan bir kısmı çeşitli cezalar aldı. Fakat olayın öncesinde ve sonrasındaki koşullar, kamu yetkililerinin sorumlulukları, dönemin hükümetlerinin idari ve siyasi sorumlulukları, bu olayın toplumsal barışta yaptığı tahribatlar tam olarak araştırılmış ve tespit edilmiş değildir. Ve ülkemizin tarihinde açtığı yaralar hâlâ kanamaktadır.

Bin yıldır aynı coğrafyada birlikte, barış içinde yaşadık ve yaşamaya devam edeceğiz. Türk ulusunu birbirine düşürmek için tertiplenen oyunlar bugüne kadar nasıl hedefine ulaşamadıysa bundan böyle de ulaşamayacaktır.

2 Temmuz 1993 tarihi; kardeşliğe, eşitliğe ve özgürlüğe; bilim, sanat ve kültüre, yani insana ait değerlere bir saldırının, ülkemize vurulan kara bir damganın tarihidir.

İnsanlık düşmanlarına karşı öfkemiz dinmedi. Yüreklerimizdeki acı hâlâ sıcaklığını koruyor.

Sivas Katliamının 16. yılında böylesine acı olayların bir daha asla yaşanmaması dileğiyle; kaybettiğimiz 35 insanımızı saygıyla anıyoruz”

KAYNAK : Alevihaber.com - 06 Temmuz 2009

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.