Gökçek Dikmen Vadisi'ndeki Cemevi'ni hedef gösterdi

Gökçek Dikmen Vadisi'ndeki Cemevi'ni hedef gösterdi

Gökçek Dikmen Vadisi'ndeki Cemevi'ni hedef gösterdi   Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ.Melih Gökçek,...

A+A-

Gökçek Dikmen Vadisi'ndeki Cemevi'ni hedef gösterdiGökçek Dikmen Vadisi'ndeki Cemevi'ni hedef gösterdi  

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ.Melih Gökçek, dün gece SES TV isimli yerel bir televizyon kanalında konuk olduğu programda Dikmen Vadisi’nde yaşanan gelişmelere dair açıklamalarda bulundu.

Ankara’da kentsel dönüşüme karşı direnen Dikmen Vadisi halkının Barınma Hakkı Bürosu’nun kundaklanması olayına dair konuşurken sıkıntılı olduğu gözlenen Gökçek konuya dair çelişkili ifadeler kullandı. İlk önce büronun yöre sakinleri tarafından yakılmış olabileceğini ima eden, ancak konuşmasının devamında gerçekte büronun yanmadığını savunan, daha sonra da büronun benzin ile yakıldığını dile getiren Gökçek; Barınma Hakkı Bürosu’nun kundaklanması olayında bir görgü tanığı tarafından fark edilen aracın plakasının alınamamış olmasını, yöre sakinlerinin iddialarını çürüten bir veri olarak sundu.

Gökçek, kundaklanma olayından 2 gün önce Dikmen Vadisi’ne gelerek, beraberindeki belediye bürokratları, korumaları ve kameramanlarla “keşif yaptığını” kabul etti ve bu sırada çektirdiği büronun görüntülerini, “yıkıma karşı yöre sakinlerinin büro çevresinde hazırlık yaptığının kanıtı” olarak program sırasında yayınlandı.

Cemevi de yanacakmış!

Gökçek konuşmasının devamında; bu sefer de Dikmen Vadisi’nde bulunan Cemevi’ni hedef gösterdi. Yöre halkının boş bir gecekonduyu işgal ederek Cemevi haline getirdiğini iddia eden ve buranın da yıkılacağını söyleyen Gökçek, daha da ileri giderek, yakın bir zamanda Cemevi’nin de kundaklanacağını ve bu olayın “provokasyon yaratmak isteyen” yöre sakinleri tarafından yapılacağını söyledi.

Gökçek’in belediye başkanlığından ve kentsel dönüşüm projesinden çok önce kurulmuş olup, 1991 yılından bu yana ibadete açık bulunan Cemevi’nin de yakılacağı “kehanetinde” bulunan Gökçek’in konuşmasının ardından Dikmen Vadisi’nde yaşayan halk gecenin geç saatlerinde Cemevi önünde toplandı.

Gökçek’in, Barınma Hakkı Bürosu’ndan sonra şimdi de Cemevi’ne yönelik bir saldırı hazırlığında olduğunu söyleyen yöre halkı, Cemevi yakınına barikatlar kurdu ve nöbet tutmaya başladı. Alevisiyle Sünnisiyle, Dikmen Vadisi’nde yeni bir Madımak olayının yaşanmasına izin vermeyeceklerini söyleyerek nöbete başlayan yöre sakinleri, Cemevi’nin Gökçek’in belediye başkanlığından çok önce yörede kurulduğunu ve ibadete açılmış olduğunu dile getirdi. Gelişme, Alevi Bektaşi örgütleri tarafından da gündeme alındı.

Tehditte sınır yok

Öte yandan Gökçek SES TV’deki programında Dikmen Vadisi halkına yönelik yine yıkım tehdidinde bulunarak, bu ay sonuna kadar yörede toplu yıkım yapacağını söyledi. Dikmen Vadisi halkının hukuk danışmanlığını ve avukatlığını üstlenmiş bulunan Av.Ender Büyükçulha’yı hedef gösteren Gökçek, Büyükçulha’nın “halkı örgütlediğini ve kışkırttığını”, “sırf kendi iktidarına ve AKP iktidarına muhalefet etmek için yöre halkını yönlendirdiğini” savundu. Büyükçulha’nın kimi belediye karşıtı eylemlerde çekilmiş fotoğraflarını daha önce yayımladığını dile getiren Gökçek, Büyükçulha’nın kendisine cevaben yazdığı mektuptan da satırlar okuyarak, Büyükçulha’nın “örgütsel tutum” aldığını iddia etti.

Gökçek’in hedef aldığı Büyükçulha imzalı mektup için tıklayın

Sendika.Org / Ankara - 26 Ağustos 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.