Gökçek mahalleleri 'terör alanı' ilan etti

Gökçek mahalleleri 'terör alanı' ilan etti

Gökçek mahalleleri 'terör alanı' ilan ettiANKARA - Ankara Büyükşehir Belediyesi, Dikmen Vadisi’nde yıkıma direnen...

A+A-

Gökçek mahalleleri 'terör alanı' ilan ettiGökçek mahalleleri 'terör alanı' ilan etti

ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediyesi, Dikmen Vadisi’nde yıkıma direnen Alevilerin bölgedeki cemevinin Melih Gökçek tarafından kundaklanabileceği yolundaki iddiası üzerine bir açıklama yayımladı.

Açıklamada hiçbir zaman Alevi-Sünni ayrımı yapılmadığı ifade edilerek, vadide 1984 yılından sonra gecekondu yapan ve hak sahibi olmayan bazı sakinlerin “dışarıdan gelen militanların da katılımıyla 4. ve 5. etabı örgütlü terör alanı haline getirdiği” öne sürüldü. Açıklamada, vadide daha önce iki caminin yıkıldığı ancak CHP’li vekillerin katılımıyla açılan cemevininse provokasyonlara fırsat vermemek için gündeme bile alınmadığı savunuldu.

(aa) - (Radikal) - 30 Ağustos 2008

Alevi Federasyonu: Gökçek Cemevi'ni yıkmak istiyor

ANKARA / Alevi Bektaşi Federasyonu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Cemevi’ni yıkma niyeti olduğunu belirterek, “Belediye Başkanlarının görevi, yıkmak-yakmak değil, halka hizmettir” diye tepki gösterdi.

Kentsel dönüşüm bahanesi ile evleri elinden alınan Dikmen halkının, haklarını korumak ve hak mücadelesi vermek için oluşturdukları “Direnme Hakkı Bürosu” geçen hafta sonu yakıldığını hatırlatan Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Başkanı Ali Balkız, “bu nedenle tüm dikkatler;  yapmış olduğu açıklamalar ve uygulamaları nedeni ile Büyükşehir Belediyesine çevrilmiştir” dedi.

Ali Balkız yazılı açıklamasında Melih Gökçek’in, Direnme Hakkı Bürosu’nun bulunduğu yerde, Büro yanmadan iki gün önce keşif yapmış olmasının dikkatlerin Büyükşehir Belediyesi’ne yönelmesini sağladığına işaret etti.

Balkız, Gökçek’in Cemevi’ni de yıkmak istediğini belirterek şunlara dikkat çekti: “Melih Gökçek, SES-TV de katılmış olduğu programda, haklarını korumak isteyen Dikmen Halkına saldırmış, bu saldırısı sırasında da, ‘Direnme Hakkı Bürosu’nun teröristlerin kontrolünde olduğunu ve bunlar tarafından yakıldığını söylemiştir. Devamında da, ‘Direnme Hakkı Bürosu’nun yakının da olan Cemevi ile ilgili olarak ta, ‘Bunlar yakında Cemevi’ni de yakacaklar ve bizi suçlayacaklar’ diyerek, Alevilerin ibadet yerleri olan Cemevi’ni de yakmaları ve yıkmaları için bir anlamda taraftarlarına talimat vermiş bulunmaktadır.”

“Belediye Başkanlarının görevi, yakmak-yıkmak ve provoke etmek değil, halka hizmet etmektir. Her gün toplumun bir kesimine saldırarak halka hizmet edilemez” diyen Balkız “son günlerde, önce ODTÜ’ne saldıran, kentsel dönüşüm projesi adı altında Dikmen halkının yılların emeği ile elde ettiklerin varlıklarını gasp eden ve bu gaspa karşı direnç oluşturanların bürosunu yakılması ile yetinmeyerek, inancımızın ibadet yeri olan Cemevimizin yakılması-yıkılması için provokatif davranışlarda bulunmak, Belediye Başkanlığını hizmetleri arasında değildir” ifadelerini kullandı.

Yıllar önce, Karacaahmet Cemevi’ni yıkmaya çalışan Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ı  Alevilerin hayırla anmadıklarını ve Gökçek’in bir an olsa dahi aklından çıkarmaması gerektiğini belirten Federasyon, “İnancımız saygısızlık ederse, unutmamalıdır ki, seçimlerde Ankara Halkı da, Dikmen halkı da bu yaptıklarının hesabını elbette ki, sandıkta soracaktır” diye uyardı.

ANF NEWS AGENCY - 29.08.2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.