Görmüş: Aleviler de artık bu davaya inanacak

Görmüş: Aleviler de artık bu davaya inanacak

Görmüş: Aleviler de artık bu davaya inanacakGazeteci Alper Görmüş, 3'üncü Ergenekon iddianamesinde 2 Alevi öndere suikast...

A+A-

Görmüş: Aleviler de artık bu davaya inanacakGörmüş: Aleviler de artık bu davaya inanacak

Gazeteci Alper Görmüş, 3'üncü Ergenekon iddianamesinde 2 Alevi öndere suikast yapılacağı iddiasının yer almasının önemine dikkat çekerek, "Aleviler de artık bu davanın temelsiz olduğuna inanmamış oluyorlar" dedi.

İSTANBUL - Taraf gazetesi yazarı Alper Görmüş, Ergenekon soruşturmasında üçüncü dava açılmasını NTV'ye değerlendirdi.

Alper Görmüş, "Ayrıntılarını daha bilmiyoruz ama bu iddianamenin kapsadığı dönemi düşündüğümüzde elde edilen silahlar, suikast girişimleri... Biliyorsunuz, 2. iddianame özellikle son yıllarına darbe girişimlerine odaklanmıştı. Bu üçüncü iddianamenin de bu girişimlerin hangi araçlarla, hangi eylemlerle, hangi silahlarla gerçekleştirileceğine dair bir temellendirme dokümanı gibi görünüyor" dedi.

"Sanıyorum ikna edici bir metinle karşı karşıya kalacağız" diyen Görmüş, "Özellikle iki Alevi öndere ve Patrik Mutafyan’a yönelik suikast girişimleri yaratılmak istenen kaotik ortamın en önemli araçlarından biri olarak görünüyor. İki Alevi önderin davaya müdahil olması bence çok önemli. Çünkü konuya kuşkucu yaklaşan kesimler arasında Aleviler, önemli bir kesimi oluşturuyorlardı. Onlar artık ‘Bu davanın temelsiz olduğuna dair iddialara inanmıyoruz’ demiş oluyorlar" şeklinde konuştu.

Görmüş, "Özellikle 2002’den sonra AKP iktidarına karşı girişilmiş eylemler bütünü olarak görülse de aslında üçüncü iddianamede yer aldığı söylenen, eğer doğruysa Sivas katliamına kadar varan onun da bir tertip olabileceğine dair yeni görüntülerden söz ediliyordu. Ondan sonra Ahmet Taner Kışlalı gibi suikastları da düşünürsek... Hep bir müdahale ve seçilmiş siyasetçileri bir şekilde yönetemez duruma getirip, ülkeyi kaotik bir ortama sürükleme çabasının sadece son 6-7 yılın değil, belki son 15 yılın bir eylemi olduğunu göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Ntvmsnbc - 5 Ağustos 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.