Göynücek’te cami imamından Alevilere hakaret ve nefret söylemi!

Göynücek’te cami imamından Alevilere hakaret ve nefret söylemi!

Amasya’nın Göyüncek İlçesindeki Merkez Camii imamı A.Ş., bir Alevi yurttaşa yönelik, “Siz Aleviler evlenmeden önce eşinizi dedeye sunuyormuşsunuz. Sonra kendiniz gerdeğe girip eş olarak kabul ediyorsunuz” dediği ortaya çıktı. Amasya Cem Vakfı Başkanı Hayd

A+A-

Amasya’nın Göyüncek İlçesindeki Merkez Camii imamı A. Ş. bir Alevi yurttaşa “Siz Aleviler evlenmeden önce eşinizi dedeye sunuyormuşsunuz. Sonra kendiniz gerdeğe girip eş olarak kabul ediyorsunuz” şeklindeki sözleri Alevi toplumunda tepkiyle karşılandı.

Amasya Cem Vakfı Başkanı Haydar Kılıç, Göynücek İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne suç duyurusunda bulundu.

İddiaya göre Cami İmamı A.Ş., yaklaşık bir yıl önce Göynücek ilçesi Yeni Mahalle’deki Sümer Manifatura önünde Hüseyin Altun ve Ali Kara Demir’le sohbetleri esnasında “Siz Aleviler evlenmeden önce eşinizi dedeye sunuyormuşsunuz. Sonra kendiniz gerdeğe girip eş olarak kabul ediyorsunuz” dedi.

Amasya Cem Vakfı Başkanı Haydar Kılıç’ın suç duyurusundaki bilgilere göre; İmam Şahin’in konuşmasının ilçede infial yarattığı ve büyük olayların çıkmasının güçlükle engellendiği belirtildi.

“EBUSSUUD’TAN BU YANA BU İFTİRALARI SÖYLÜYORLAR”

PİRHA’ya konuşan Haydar Kılıç, cami imamının Alevilere yönelik hakaretinin yaklaşık bir yıl önce olduğunu ancak geçen hafta ortaya çıktığını söyledi.

Nefret sözlerini duyar duymaz Göynücek Kaymakamlığına ve Amasya Valiliği’ne başvurduklarını belirten Kılıç, daha sonra da suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

İmama sert tepki gösteren Kılıç, bu iftiraların Ebussuud ve Yavuz Selim zamanından bu yana hala söylenmesinin kabul edilemeyeceğini ifade etti.

PİRHA/ AMASYA

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.