Grup Yorum'un 20'nci albümü çıktı

Grup Yorum'un 20'nci albümü çıktı

Grup Yorum'un 20'nci albümü çıktı Türkiye’deki muhalif müziğin önemli gruplarından olan Grup Yorum, 23. yılında...

A+A-

Grup Yorum'un 20'nci albümü çıktı Grup Yorum'un 20'nci albümü çıktı

Türkiye’deki muhalif müziğin önemli gruplarından olan Grup Yorum, 23. yılında yeni albümü “Başeğmeden” ile müzikseverlerin karşısına çıkıyor.

Türkiye’nin en uzun soluklu müzik gruplarından biri olan Grup Yorum, 2006 yılında çıkardığı “Yıldızlar Kuşandık” albümünün ardından “Başeğmeden” isimli yeni bir albüm çıkardı. Grup Yorum, iki buçuk yıl süren yoğun bir çalışmanın ardından 15 yeni şarkının yer aldığı “Başeğmeden” isimli albümle, 23 yıllık müzik yaşamına 20. albümünü eklemiş oldu.

Enver Gökçe’den Aziz Nesin’e

Konserleri ve albümleri yasaklanan, üyeleri sık sık gözaltına alınıp tutuklanan grup, yeni albümünde değişik müzikal tarzlara da kapılarını açıyor. “Başeğmeden” albümünde, hip-hop’tan rock müziğe kimi farklı formları da deneyen grup, atışmadan taşlamaya mizahi müzik örnekleri de sunuyor. Enver Gökçe, Aziz Nesin, Ümit İlter ve İbrahim Karaca’nın şiirlerinin bestelendiği albümde, “Komutan Che”yi anlatan “Hasta Siempre” orijinal dilinde İspanyolca seslendirildi.

70 kişilik koro

Grup, bu albümde de yine çoğunlukla kendi söz ve bestelerini kullandı. Albümde, “Defol Amerika!” isimli marşta 70 kişilik bir sanatçı korosu da gruba eşlik ediyor.

23 yıllık müzik yaşamlarında 20. albümlerine imza atarak zor bir başarıyı yakalayan grup, son albümde de halkların kardeşliğinden F tipi cezaevlerinde yaşanan tecride, gecekondu yıkımlarından Irak’taki işgale kadar birçok konuyu içeren şarkılar söylüyor.

İstanbul/DİHA / EVRENSEL - 1 Aralık 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.