Güç Birliği, Hacı Bektaş Derneği'ni ziyaret etti

Güç Birliği, Hacı Bektaş Derneği'ni ziyaret etti

Güç Birliği, Hacı Bektaş Derneği'ni ziyaret etti  ANTEP (13.02.2009)- Antep Demokratik Güç Birliği, Hacı Bektaş-ı Veli...

A+A-

Güç Birliği, Hacı Bektaş Derneği'ni ziyaret etti  Güç Birliği, Hacı Bektaş Derneği'ni ziyaret etti 

ANTEP (13.02.2009)- Antep Demokratik Güç Birliği, Hacı Bektaş-ı Veli Derneği'ni belediye başkan adayları ile birlikte 10 Şubat'ta ziyaret etti. ESP temsilcisi, ziyarette yaptığı konuşmada, “Burjuva partilerin özellikle de CHP, DSP'nin Alevileri oy deposu olarak gördüğü”ne dikkat çekti.

DTP Şahinbey Belediye Başkan adayı Deniz Yıldız, ziyarette yaptığı konuşmada, ‘Bizler DTP olarak bütün dinlere aynı mesafeden yaklaşıyoruz. Belediyeyi aldığımızdan da çok dilliliği ve çok kültürü bir arada yaşamanın ve halklar arasında kardeşliği esas alacağız” dedi. Celal Özcan, MESOP adına yaptığı konuşmada, Alevi halkının doğrunun yanında yer alması gerektiğini belirtti, Demokratik Güç Birliğni destekleme çağrısında bulundu.

ESP Antep temsilcisi Satiye Ok ise, şöyle konuştu: “Burjuva partiler, özellikle de CHP ve DSP, Alevi kitlesini hep oy deposu olarak gördü. Onların iktidar dönemlerinde hep katliamlar var. Sivas, Gazi, Çorum Maraş katliamları işlenirken bunlar ya iktidarlardı ya da iktidar ortakları. Ecevit’in çekmecesinde Maraş’ın katliam belgeleri çıktı. Bugün ise CHP, türban ve kuran kursu 'açılımlar' ile çökmüş durumda. Yıllardır alevi derneklerin ve halkın zorunlu din derslerin talebini CHP'nin ne kadar göz önünde bulundurdukları ortada. Bundan dolayıdır ki alevi derneklerine çok iş düşüyor. 5 yıl daha bu halkı yok saymalarına izin vermemek, halkımızı doğru seçeneğe yani Demokratik Güç Birliği'ne yöneltmek.”

ATILIM - 13 Şubat 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.