Gül, Alevi tartışmalarından memnun

Gül, Alevi tartışmalarından memnun

Gül, Alevi tartışmalarından memnunCumhurbaşkanı Gül, Hüsnü Mübarek'in resmi davetlisi olarak gittiği Mısır ziyareti öncesi...

A+A-

Gül, Alevi tartışmalarından memnunGül, Alevi tartışmalarından memnun

Cumhurbaşkanı Gül, Hüsnü Mübarek'in resmi davetlisi olarak gittiği Mısır ziyareti öncesi Esenboğa'da basın mensuplarına gündemle ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, hükümetin Alevilerle ilgili yeni açılımını, "Türkiye kendi meselelerini güzel güzel konuşabilen bir ülke, hepimizin bu ortam ile övünmemiz lazım" sözleriyle değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Gül, Mısır'a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısı sonunda gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün İspanya'da başörtüsüyle ilgili sözlerinin hatırlatılması üzerine, "İzleyemedim. Bakalım sonra konuşuruz. Bunlar siyasi konular. Her konuşulanın Cumhurbaşkanı tarafından yorum yapılması gerekmiyor" cevabını verdi.

Gül, Başbakan Erdoğan'ın Alevilerin iftar yemeğine katılarak hükümetin Alevilerle ilgili yeni bir açılım getirdiğinin hatırlatılması üzerine, "Bunlar tartışılan konular. Türkiye kendi meselelerini konuşabilen bir ülkedir. Bütün bunlar şeffaf bir şekilde halk tarafından da takip ediliyor. Türkiye'nin sahip olduğu bu ortamla övünmemiz lazım" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin AB sürecine ilişkin bir soruya ise, "AB süreci hem benim, hem hükümetin hem de TBMM'nin öncelikli konusudur. 2008 yılının bu açıdan daha verimli geçeceğini düşünüyorum. Türkiye'nin yol haritası belirlenirken tüm kesimler bu sürece katılmıştı. Tarama süreci bitti. Hangi kanunları çıkaracağız, neler yapacağız hepsi elimizde ve tüm bunlar kitap haline getirildi. TBMM, hükümet ve tüm siyasi partiler gerekli çalışmaları yapacaklardır. Zaten hükümetin de bu konuda çalışmaları var" şeklinde yanıt verdi.
 
HABER 7 - 14 Ocak 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.