Güle güle Pippa Bacca

Güle güle Pippa Bacca

Güle güle Pippa Bacca   Pippa'nın (küçük resimde) ablası Antonietta Pasqualino uğurlama töreninde, "Türk halkına...

A+A-

Güle güle Pippa Bacca Güle güle Pippa Bacca
 
Pippa'nın (küçük resimde) ablası Antonietta Pasqualino uğurlama töreninde, "Türk halkına gösterdiği bu yakınlıktan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Gebze'de tecavüz edilip öldürülen Bacca'nın cenazesinde erkek şiddetini protesto eden sloganlar atıldı. ÖDP lideri Uras 'Giydiğin gelinlik Türkiye'deki barış hareketinin simgelerinden biri olsun' dedi. Gebze Belediye Başkanı: Adına barış anıtı yapmayı düşünüyoruz.

İtalyan sanatçı Pippa Bacca'nın cenazesi İtalya'ya özürlerle uğurlandı

İSTANBUL/İZMİT - 8 Mart günü üstünde beyaz bir gelinlikle sanatçı arkadaşı Silvia Moro'yla 'dünya barışı' için çıktığı yolculuğu Gebze'de vahşi bir şekilde son bulan 'Pippa Bacca' dün 'barış bayrakları', alkışlar ve 'özürle' memleketine ve son yolculuğuna uğurlandı.

Sanat dünyasında 'Pippa Bacca' olarak tanınan İtalyan sanatçı Giuseppina Pasqualino diMarineo ve arkadaşı Moro 'dünya barışına sanatsal bir etkinlikle' katkı sunmak için Milano'dan gelinlikle yola çıkmıştı. Hedefleri Filistin'di. Otostopla yaptıkları yolculuğun amacı 'insanların güvenilir olduğunu' göstermekti. Ama dünya güvenilmez, hayat acımasızdı. 'İtalyan gelin'den 31 Mart'tan itibaren haber alınamadı. 12 Nisan'da Kocaeli'nin Gebze ilçesinde ölü olarak bulundu. Tecavüze uğramıştı.

'Sorumluluğunu taşıyoruz'

Bacca'yı memleketine savaş karşıtları uğurladı. ÖDP, Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu (Küresel BAK) ve Mor Çatı üyeleri özel cenaze hizmeti veren şirketin Dolapdere'deki merkezinde toplandı. Ellerinde Pippa Bacca'nın fotoğraflarıyla 'Pippa Bacca'nın barış mücadelesini yaşatacağız', 'Tacizci, tecavüzcü, erkek şiddetine hayır' yazılı dövizler ve 'Barış' yazılı flamalar vardı. Basın açıklamasını ÖDP lideri Ufuk Uras yaptı: "Seni, burada bizim dilimizi konuşan ve aramızda yaşayan biri öldürdü. Bunun sorumluluğunu taşıyoruz. Kadınlara karşı şiddetin bu ülkeden bütünüyle silineceği güne kadar da bu sorumluluğumuzu yerine getirmek için çaba göstereceğimize söz vermemiz, umarız buradaki ve ülkendeki hemcinslerinin acısını bir nebze olsun azaltabilir. Filistin'de, Türkiye'de ve bütün dünyada insanları barışa teşvik etmek için giydiğin gelinlik Türkiye'deki barış hareketinin simgelerinden biri olsun. Senin gidişin, özellikle bu ülkede tecavüze, tacize ve şiddete karşı yürüttükleri mücadelede kadınları daha kararlı kılacak. Güle güle Pippa."

Kadına şiddetin protesto edildiği törende Bacca'nın kız kardeşi Pasqualino, "Umarım bundan sonra Türkiye'ye böyle trajik bir olay yüzünden değil, güzel bir tatil için gelirim" dedi.

Yeşil örtü...

Törene katılan Bacca'nın kız kardeşi Antonietta Pasqualino, Türk halkına gösterdiği yakınlıktan dolayı teşekkür etti. Pasqualino, "Umarım bundan sonra Türkiye'ye böyle trajik bir olay yüzünden değil, güzel bir tatil için gelirim. Söyleyeceklerimin hepsini söyledim. Şu an Pippa'yı İtalya'ya götürmem gerekiyor" diye konuştu. Bacca'nın üzerine yeşil bir örtünün örtüldüğü cenazesi daha sonra alkışlarla ve 'Bağır herkes duysun, erkek şiddeti son bulsun' sloganlarıyla uğurlandı. CHP İstanbul İl Kadın Kolu üyeleri de dün İtalya'nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde taziye köşesi oluşturdu. Bu etkinliğe de katılan Bacca'nın kız kardeşi Pasqualino da gözyaşlarını tutamadı ve "Çok büyük sevgi ve yardım gördük. Bu da gösteriyor ki Pippa 'nın yolculuğu işe yaradı" dedi.

Gebzeliler üzgün

Gebze Belediye Başkanı İbrahim Pehlivan da yaptığı açıklamada Gebzelilerin üzüntüsünü dile getirdi. Pehlivan şöyle konuştu: "Gebzeliler olarak bir nevi özür mahiyetinde bir şeyler yapmak istiyoruz. İtalyan Başkonsolosluğu'na ve ailesine özür ziyaretinde bulunmak, başlattığı barış yolculuğunu devam ettirmek ya da barış anıtı dikmek gibi şeyler yapmayı düşünüyoruz. Bu konuyu Gebze'deki sivil toplum kuruluşlarıyla değerlendirip ona göre davranacağız."

Fotoğraflarını yırtmış

Bacca'yı öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan Murat Karataş'ın dokuz yıldır imam nikâhıyla yaşadığı 33 yaşındaki Türkan Kaya, olanlara inanamadığını söyledi. Kaya, şokta olduğıunu belirterek "Bütün fotoğraflarını yırttım. Bela okusam ne olur? Televizyonlarda hepsini izledim. Allah vermiş cezasını. Artık ömür boyu yatar. Kendisini sildim" dedi. (Radikal, dha)

RADİKAL - 15 Nisan 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.