GÜLE GÜLE TUGAY YOLDAŞ!

GÜLE GÜLE TUGAY YOLDAŞ!

Londra AKM ve Cemevinin yapımında paha biçilemez emeklerinle ve her köşesinde bıraktığın hatıralarınla hep aramızda olacaksın.

A+A-

 

Tugay Hurman’nın genç yaşta Hakk’a yürümesi, Avrupa Alevi Hareketi’nin yöneticileri tarafından da derin bir üzüntüyle karşılandı. AABK Başkanı Hüseyin Mat, AABK Onursal Başkanı Turgut Öker, AABK 2. Başkanları M. Ali Çankaya ve Erdal Kılıçkaya ve diğer  Alevi kurum yöneticileri yaptıkları yazıl açıklamlarda Tugay Hurman’ın yol ve dava insanı olduğuna vurgu yaptılar.

Kurum yöneticlerin açıklmaları:

Tugay Hurman’ın Hakk’a yürümesine ilişkin yazılı bir açıklma‘da AABK Genel Şekreteri imzasıyla Bülent Ant yaptı. Ant, Bir acı haber daha almış bulunuyorum başlığıyla yaptığı açıklmada Hurman’ın Hakk’a yürümesine ilişkin şu ifadeleri kullandı.

‘‘  Acımız büyük.

Devr-in daim menzilin ışık olsun Can Dost.

Geriye bıraktığın kederli ailen ve Yol arkadaşların, seni asla unutmayacak, unutmayacağız.

Londra AKM ve Cemevinin yapımında paha biçilemez emeklerinle ve her köşesinde bıraktığın hatıralarınla hep aramızda olacaksın.

Britanya örgütlülüğümüz başta olmak üzere, tüm Alevi toplumunun ve sevenlerinin başı sağ olsun.

Kederli Hurman Ailesine, sabır ve metanet diliyor, acılarını içteblikle paylaşıyoruz.‘‘ dedi.

AABK Genel Başkanı Hüseyin Mat: ”Açımız büyük…

İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevimizin bir dönem başkanlığını yapan, Avrupa Alevi hareketine büyük katkıları olan Tugay Can’ımızı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz.

Tugay can, seni, emeklerini ve hizmetlerini unutmayacağız. Devrin daim, toprağın bol olsun. Hergün çağırdığın Hızır yoldaşın olsun.

AABK 2. Başkanı Erdal Kılıçkaya:

”Acının tarif edilemez halini yaşıyoruz.

YOLa, mücadeleye ve kurumlarımıza sınırsız hizmetleri olan Tugay Başkanımızı hakka uğurladık.

Ailesinin, sevenlerinin ve YOLarkadaşlarının, hepimizin başı sağolsun.

Devrin daim olsun Tugay Başkanım.

Yıldızlar yoldaşın olsun.

Aşk olsun YOLarkadaşlığına.

Her daim mücadelemizde, YOLarkadaşlığınla, bizimle ve yüreğimizde olacaksın.

Aşk ile Tugay Başkanım…”

”Canlar
Tugay Başkanımızı, yoldaşımızı hakka uğurladık. Şimdi yoldaşları yakınları Wood Green Cemevinde toplanıyoruz.

 

Işıklar içinde Olsun!
Hızır Yoldaşı Olsun!”

PSAKD Genel Başkanı Gani Kaplan: ”Londra cemevi önceki dönem başkanı Tugay Hurman başkan bugün hakka yürüdü. Ailesinin , Britanya Alevi toplumunun başı sağolsun.Tugay başkanın devri daim olsun.”

Britanya Alevi Federasyonu İnanç Kurumu: İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi (İAKM) eski başkanlarından Tugay Hurman, Londra’da tedavi gördüğü hastanede bugün Hakka yürümüştür.
Son yıllarda başkanlık yaptığı İAKM’de, daha önceki dönemlerde de yönetimde değişik kademelerde hizmet yürüten Tugay Hurman, aylardır mücadele ettiği kansere yenik düştü.
Evli ve üç kız çocuk sahibi olan Hurman, yaşamının son anlarına kadar Alevi toplumuna hizmet etmeye çalışıyordu.
Britanya Alevi İnanç Kurumu olarak kendisine Hakk’tan rahmet, sevenlerine, ailesine ve dostlarına başsağlığı ve metanet diliyoruz.
Devri daim, ruhu şad olsun.

AABK Onursal Başkanı Turgut Öker: Turgay Hurman,İngiltere ‘de yaşayan Alevi toplumunun derlenip, toparlanıp bir çatı altında biraraya gelmesinde büyük emeği olan ve Londra cemevimizde bir dönem başkanlık yapmış olan canımızın dün çok erken yaşta bedenen aramızdan ayrılmış olması bizleri derinden üzmüştür.
Başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerinin ve yoldaşlarının başı sağolsun.
TURGAY canımızın devri daim, yıldızlar yoldaşı olsun.

AABK 2. Başkanı M. Ali Çankaya:  Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu’muzun önemli bileşenlerimizden Londra Cemevi başkanlığı yapmış, alevi hareketine büyük katkıları olan turğay canımızı kaybetmenin alevi toplumunu derinden üzmüştür. Devri daim olsun, ışıklar içinde uyusun.

FUAF Eşbaşkanı Hakan Alca: Avrupa Alevi toplumunun büyük kaybı,

İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevimizin bir dönem başkanlığını yapmış, Avrupa Alevi hareketine büyük katkılar sunmuş Tugay Can’ımızı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz.

İngiltere Alevi Hareketine değerli katkılar sunarak, toparlanmasına etken olan Tugay canı, emeklerini ve hizmetlerini unutmayacağız.

Devrin daim, yıldızlar yoldaşın olsun.

AABK İnanç Kurulu Başkanı Cafer Kaplan: Olmadı Tugay olmadı çok erken bir ayrılık seni kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz, başta eşi çocukları yakınları,Biritanya Alevi Birlikleri Federasyonumuz , Biritanya Alevi İnanç kurulumuza, Londra Cemevimiz olmak üzere, tüm toplumumuza bassağlığı diliyorum.Yerin nur , devrin asan olsun.

AABF İnaç Kurulu Başkanı Müslüm Kaya: Olmadı Sevgili Tugay. Londra cemevimizin önceki başkanlarından sevgili Tugay Hurman Hakka yürümüştür. Ailesinin ve tüm sevenlerinin acılarını paylaşıyorum. Yerin Nur olsun.

Garip Dede Dergahı yönetim kurulu Başkanı Celal Fırat: Sevgili Turgay HURMAN Başkanımızın Hakk’a yürüdüğünü üzülerek duydum, İngiltere Alevi Kültür Merkezine, Avrupa Alevi Hareketine, yakınlarına ve sevenlerine sabırlar diler, Bozatlı Hızır yoldaşın olsun…

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.