Gülen tazminat kazandı

Gülen tazminat kazandı

Fethullah Gülen, 5 bin YTL manevi tazminat kazandı.Fethullah Gülen, ''Fethullah'ın Çalışmaları'' başlıklı haberde,...

A+A-

Fethullah Gülen, 5 bin YTL manevi tazminat kazandı.

Fethullah Gülen, ''Fethullah'ın Çalışmaları'' başlıklı haberde, ''kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu'' iddiasıyla, Anayurt gazetesi aleyhine açtığı davada, 5 bin YTL manevi tazminat kazandı.

Ankara 7. Asliye Hukuk Mahkemesindeki davanın bugünkü duruşmasına, Gülen'in avukatı Abdulkadir Aksoy ile Anayurt gazetesi ve sahibi Naci Alan ile muhabir Memiş'in avukatı Turgay Turgut katıldı.

Avukat Aksoy, Gülen'in mali durumuna ilişkin verdiği dilekçede, Fethullah Gülen'in, çok sayıda yayınlanmış eseri olduğu ve eserlerine yönelik geliri bulunduğunu belirterek, 2004 yılında 104 bin 100 YTL gelir elde edildiğini söyledi.

Aksoy, bütün delillerin toplandığını kaydederek, davanın kabulüne karar verilmesini talep etti.

Avukat Turgut ise daha önceki savunmalarını tekrarlayarak, davanın reddini istedi.

Yargıç İsmail Demirtaş, davayı kısmen kabul ederek, davalıların, Gülen'e, yasal faiziyle birlikte 5 bin YTL manevi tazminat ödemesine karar verdi.

Dava dilekçesinde, Anayurt gazetesinde, 23 Aralık 2006 tarihinde, ''Fethullah'ın Çalışmaları'' başlıklı bir haberde yer alan ifadelerle Gülen'in ''kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu'' savunularak, Anayurt gazetesi ve sahibi Naci Alan ile muhabiri Hüseyin Memiş'ten, yayın tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte 10 bin YTL manevi tazminat talep edilmişti.

A.A. - 03.10.2007

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.