Gülen'den Alevi açılımı

Gülen'den Alevi açılımı

Gülen'den Alevi açılımı Zaman gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce'nin 'Hükümet Alevileri yedi yıldır oyalıyor....

A+A-

Gülen'den Alevi açılımı Gülen'den Alevi açılımı

Zaman gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce'nin 'Hükümet Alevileri yedi yıldır oyalıyor. Ayıptır, günahtır' sözlerine Alevi kesiminden de destek geldi

Fethullah Gülen cemaatinin önde gelen isimlerinden Zaman gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce, AKP’nin Alevileri yedi yıldır “oyaladığını” söyledi. Gülerce’nin sözleri ‘Fethullah Gülen cemaatinin Alevi açılımı mı?’ sorusunu gündeme getirirken, Gülerce’ye Alevilerden destek geldi.

Gülerce t24.com.tr sitesine şu değerlendirmede bulunmuştu:

“‘Ben cemevi istiyorum, burada ibadet edeceğim’ diyene ‘Hayır efendim, ibadet edeceksen camiye gel’ deme hakkımız yok. Böyle bir demokrasi yok. Vatandaşın cemevi mi istiyor; bunu yerine getireceksin. Ben AK Parti’yi en çok buradan eleştiriyorum. Bu insanları yedi senedir oyaladılar. Ayıptır, günahtır. Hocaefendi sekiz dokuz sene önce dedi ki, ‘Alevi vatandaşlarımızın şifahi kültürlerini yazılı kültüre geçirmeleri ihtiyaçları var. Cemevlerinin, cazibe merkezi gibi Alevi gençlerinin gitmeyi isteyecekleri komplekslere dönüştürülmesi gerek.’ Yani aslında her konuda kendimize demokrat ve Müslümanlık anlayışından kurtulmamız gerek. Güzel laflar söylüyoruz ama başkaları için demokrasi istemiyoruz. ‘Demokrasi olsun ama benim olsun’, bu samimi değil.”

‘Ciddi mesafe alınmış’

Gülerce’nin sözlerine Alevi kesiminden de destek geldi:

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Fevzi Gümüş: Eğer Gülen camaatini bağlıyorsa ve Fethullah Gülen’in düşüncesiyse olumlu. İslamcıların Aleviler konusunda fazla hoşgörülü ve özgürlükçü olmadığnı şimdiye kadar çok gördük. Eğer samimilerse bu açıklama çok ciddi mesafe alındığını gösterir.

Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakıfları Başkanı Ercan Geçmez: Vicdanı, gözü, kulağı olan, Alevilerin neler talep ettiğini biliyor. Hükümet oyalama taktiği içinde.

Hubyar Alevi Kültür Merkezi Başkanı Ali Kenanoğlu: Çalıştaylardan bir sonuç çıkmadı. Bu durum bile Alevilerde oyalanma hissini güçlendirdi.

Radikal - 15.10.2010

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.