Gülen'in Kürt seferleri

Gülen'in Kürt seferleri

Gülen'in 'Kürt seferleri'   Gülen'e yakın vakıf ve dernekler, faaliyetlerini doğuda yoğunlaştırıyor.İSTANBUL - Nur...

A+A-

Gülen'in 'Kürt seferleri'Gülen'in 'Kürt seferleri'
 
Gülen'e yakın vakıf ve dernekler, faaliyetlerini doğuda yoğunlaştırıyor.

İSTANBUL - Nur cemaatinin önde gelen isimlerinden Fethullah Gülen'in 'Kürt seferi' sürüyor. Gülen'in onursal başkanlık yaptığı Türkiye Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV) bünyesinde faaliyet gösteren Abant Platformu, 28-29 Mart'ta Diyarbakır'da, 'Kürt Sorunu: Barışı ve Geleceği Birlikte Aramak' adlı bir sempozyum düzenliyor.

Gülen, geçen kasım ayındaki bu konuşmasında, Kürt sorunundaki 'İslami açılımını' 'Onların gönüllerini fethetmeliyiz' diyerek açıklamıştı. Kurban Bayramı'nda cemaate yakın 'Kimse Yok Mu Derneği', bağışlarını doğu ve güneydoğuya kaydırdı. Bölgede 60 bin aileye yardım edildi. Cemaatin ikinci adımı Ocak ayındaki 'sağlık seferi'ydi. Cemaate yakın Sağlık Mensupları Derneği üyesi doktorlar Hakkâri, Van, Siirt ve Bitlis'te binlerce kişiyi muayene etti.

Cemaatin son atağı, Abant Platformu'nun 28-29 Mart'ta Diyarbakır'da gerçekleştireceği 'Kürt Sorunu: Barışı ve Geleceği Birlikte Aramak' adlı sempozyum oldu. Prof. Dr. Mümtaz'er Türköne ile Ümit Fırat'ın konuşma yapacağı sempozyuma DTP'liler de çağrılacak. Platformun Genel Sekreteri Salih Yaylacı, sempozyumun, cemaatin Kürt yönelimiyle bağlantısının bulunmadığını savunarak, "Bu konu iki senedir gündemimizde. Ülkenin bir meselesi" diye konuştu.

İSMAİL SAYMAZ
RADİKAL - 20 Şubat 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.