Gülen'in okullarına inceleme

Gülen'in okullarına inceleme

Gülen'in okullarına incelemeTürklerin entegrasyonunu sağlamak için para yardımı alan ancak tersini yapan kurumlar araştırılıyorHollanda’nın...

A+A-

Gülen'in okullarına incelemeGülen'in okullarına inceleme

Türklerin entegrasyonunu sağlamak için para yardımı alan ancak tersini yapan kurumlar araştırılıyor

Hollanda’nın Rotterdam Büyükşehir Belediyesi, yetki sınırları içinde bulunan Türk kurumlarının Fethullah Gülen ile ilişkisini araştırmaya başladı. Araştırma, “entegrasyon yardımı alan ancak tersine çalıştıkları” iddia edilen okulları kapsıyor.

Belediye Meclisindeki Yaşanılabilir Rotterdam (LR) grubunun verdiği önerge üzerine başlatılan incelemenin “Türklerin Hollanda’ya entegrasyonunu sağlamak için belediyeden sübvansiyon almakla birlikte tam  tersine bir çalışma içine girdikleri iddia edilen kurumlarla sınırlı kalacağı” bildirildi.

Milyonlarca euro

Gülen hareketine yakın olduğu ifade edilen bazı kurumların Hollanda’dan aldığı sübvansiyon miktarının milyonlarca euro olduğu öne sürülüyor. Rotterdam Büyükşehir Belediyesi’nin incelemeye aldığı kurumlar, “Yatılı Okullar, Diyalog Akademisi, İslam ve Diyalog Vakfı, Hollanda Genç İşadamları Federasyonu, Time Medya Grubu ve Kozmik Koleji” olarak sıralandı.

LR grubunun önergesi, belediyede grubu bulunan diğer partiler tarafından da desteklendi. Bir kısım partiler ise, Gülen kurumlarının toplumu İslamlaştırmaya çalışan sekter kurumlar olduğunu, Gülen’in de Türkiye’de “laik topluma tehdit oluşturduğu” gerekçesiyle kovuşturmaya uğradığını iddia ediyorlar.

FUAT ASLAN Rotterdam
MİLLİYET - 19 Temmuz 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.