Gülsuyu'nda 2 Temmuz çağrısı

Gülsuyu'nda 2 Temmuz çağrısı

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Maltepe Şubesi, 2 Temmuz katliamını lanetlemek için hazırladığı 10 günlük anma programı kapsamında düzenlenecek...

A+A-

Gülsuyu'nda 2 Temmuz çağrısı

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Maltepe Şubesi, 2 Temmuz katliamını lanetlemek için hazırladığı 10 günlük anma programı kapsamında düzenlenecek etkinliklere katılım çağrısı yaptı.

29 Haziran Pazar günü, akşam Heykel'de Sivas katliamını lanetlemek için yapılacak olan mum yakma eylemine ve 2 Temmuz'da Kadıköy'de Gerçekleşecek mitinge çağrı yapmak için kahveler gezildi, sesli ajitasyonlarla çağrı yapıldı. Ayrıca kahvelere ve emekçilerin yoğun olarak geçtiği güzergâhlara 2 Temmuz mitingine çağrı ve otobüs kalkış yerleri yazan afişler asıldı.

Akşam saat 21.00'de PSAKD Maltepe Şubesi'nde toplanılarak Heykel'e doğru yürüyüşe geçildi. "Karanlığa meşale olanlar küllerinden yeniden doğarlar/ PSAKD Maltepe Şube" imzalı pankart ve Sivas şehitlerinin fotoğraflarının taşındığı yürüyüşle, sloganlar eşliğinde Heykel'e gelindi. Burada ilk olarak Sivas Katliamında ölen 33 şehit için önce saygı duruşuna geçildi. Daha sonra Sivas şehitlerinin isimleri tek tek okunarak anıldı.

Anmada PSAKD Maltepe Şube yöneticisi bir konuşma yaparak yaşananın bir devlet katliamı olduğunu vurguladı. Anma etkinliği hep beraber söylenen şiir ve türkülerin ardından 30 Haziran günü yapılacak olan yürüyüşe çağrı yapılarak sonlandırıldı. Anma sonrası kitle tekrar sloganlar eşliğinde dernek binasına yürüdü.

Anma boyunca sık sık "Sivas'ın ışığı sönmeyecek!", "Dün Maraş ta, bugün Sivas'ta, çözüm faşizme karşı savaşta!", "Ekilir ekin geliriz, ezilir un geliriz, bir gider bin geliriz, bizi vurmak kurtuluş mu!", "Sivas'ın katili sermaye devleti!" sloganları atıldı.

Kızıl Bayrak/Maltepe - 30 Haziran 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.