Gül'ün Atadığı Alevi Rektör AKP Yandaşı Çıktı

Gül'ün Atadığı Alevi Rektör AKP Yandaşı Çıktı

Gül'ün Atadığı Alevi Rektör AKP Yandaşı ÇıktıCumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün "Alevi rektörler de atadım"...

A+A-

Gül'ün Atadığı Alevi Rektör AKP Yandaşı ÇıktıGül'ün Atadığı Alevi Rektör AKP Yandaşı Çıktı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün "Alevi rektörler de atadım" açıklaması sonrasında bu kişinin Tunceli Üniversitesi Rektörü Durmuş Boztuğ olduğu ortaya çıktı. Boztuğ daha önce CHP'li Muharrem İnce ve Ali Kılıç'ın AK Parti yandaşı olduğu suçlamalarına hedef olmuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün "Alevi rektörler de atadım" açıklaması Alevi kamuoyunda meraka ve "Kim bu rektörler?" sorusunun sorulmasına neden oldu. Alevi kurum yöneticilerinin Gül tarafından atanan ve Alevi olduğunu bildikleri tek kişi Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ. Aslen Aksaraylı olan ve Alevi olduğunu sohbetlerde beyan eden Boztuğ, 2008 yılında rektörlüğe Gül tarafından atanmıştı. Boztuğ, nüfusun büyük çoğunluğunun Alevi olduğu Tunceli'de Gül'e yakın bir isim olarak biliniyor. Ne varki Gül'ün atamalarda tarafsızlığını göstermek için söylediği "Alevi rektörler de atadım" sözüne karşın Boztuğ da CHP'lilerin AK Parti yandaşı olduğu suçlamalarına hedef olmuştu. Kendisi de bu yönünü gizlemeyen Boztuğ, üniversitede türbana özgürlük bildirgesine de imza atan öğretim üyeleri arasında. 

TUNCELİ SOLCULUĞUNDAN VAZGEÇSİN BARAJLARI ENGELLERİZ
 
Geçtiğimiz Mart ayında CHP'nin Tunceli İl Kongresi'ne katılan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ve CHP MYK Üyesi Ali Kılıç, Boztuğ'u Tunceli ilinin dokusunu değiştirmekle, AK Partili olmakla suçlamıştı. Boztuğ'a suçlamalar yönelten İnce, kongredeki konuşmasında şunları söylemişti:

"Bir de rektör olayı var. Sayın Abdullah Gül'ün atadığı rektörlerinden biri de Tunceli Üniversitesi rektörü, bu rektörümüz Tunceli'yi dizayn etmeye çalışıyor. Hatta zaman zaman ikili sohbetlerde şunu söylediğini kamuoyundan duydum. Diyor ki Tunceli solculuğundan vazgeçsin, ben de Cumhurbaşkanı'na söyleyeyim şu barajları engelleriz. Böyle bir mantık olur mu? Sen sıkıyönetim komutanı mısın? Bir ilin irfan yuvasının rektörü müsün? Siyasetle bu kadar iç içe AKP'nin il başkanı gibi kendisini hisseden sayın rektöre diyorum ki, ben 8 yılldır CHP adına Milli Eğitim Komisyonu'nda görev yapan bir insanım. Eğitim işine kafa yoran parti adına söz söyleyen biriyim. Bu durum artık takibimiz altındadır. Tunceli 80 yıldır solculuktan vaz geçmemiş de bir rektör istedi diye mi vazgeçecek." Bu arada Boztuğ’un üniversitede türbana özgürlük bildirgesine de imza atan öğretim üyeleri arasında olduğunu da hatırlatmak gerekiyor.

KAYNAK : Ali ŞAHDENİZ / Gazete YOL - 11 Kasım 2010 Perşembe

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.