Gül'ün atadığı Alevi rektör konuştu

Gül'ün atadığı Alevi rektör konuştu

Gül'ün atadığı Alevi rektör konuştu"Alevi rektör de atadım" diyen Cumhurbaşkanı Gül'e o rektörden destek...

A+A-

Gül'ün atadığı Alevi rektör konuştuGül'ün atadığı Alevi rektör konuştu

"Alevi rektör de atadım" diyen Cumhurbaşkanı Gül'e o rektörden destek geldi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün "Alevi rektör de atadım" diyerek örnek gösterdiği rektörlerden birinin Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ olduğu ortaya çıktı.

Boztuğ, "Türkiye bir dönüşüm yaşıyor. Cumhurbaşkanının bu sözünü ben birleştirici bir unsun olarak yorumluyorum. Alevi dostlar arasında ezber bozan bir tavrım var" dedi.

2008 yılında yeni kurulan Tunceli Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan Boztuğ Cumhurbaşkanı'nın sözlerini Habertürk'e yorumladı. Aksaray kökenli bir ailenin çocuğu olan Boztuğ şunları söyledi:

"Türkiye hukuk, insan hakları sürecinde bir dönüşüm yaşıyor. Cumhurbaşkanı Gül'ün bu sözlerini muhalif düşünmek isteyen başka türlü, gerçekçi yaklaşmak isteyen başka türlü yorumlar. Ben birleştirici unsur olarak yorumluyorum. Alevi olan herkes bilir. Aleviler Atatürk ilkelerini, laikliği savunur. Kendi yapıları içinde ne olursa olsun Sünni sağ iktidara karşı duruş vardır. Alevi olmama rağmen son yıllarda iktidarın yaptıklarını savunduğum için eleştiriliyorum. Halbuki karşı duruş yanlış. Alevi dostlar arasında da ezber bozuyorum."

Boztuğ üniversitelerde türbana özgürlük bildirisine imza atan rektörlerdendi.

Kaynak : İnternethaber.com - 11 Kasım 2010

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.