Gümüş: Zorunlu din dersi çocuklarımız için işkence

Gümüş: Zorunlu din dersi çocuklarımız için işkence

Gümüş: Zorunlu din dersi çocuklarımız için işkenceSIVAS - Pir Sultan Abdal 19. Geleneksel Kültür Şenliği, Sıvas’ın...

A+A-

Gümüş: Zorunlu din dersi çocuklarımız için işkenceGümüş: Zorunlu din dersi çocuklarımız için işkence

SIVAS - Pir Sultan Abdal 19. Geleneksel Kültür Şenliği, Sıvas’ın Yıldızeli ilçesine bağlı Banaz köyünde gerçekleştirildi. Alevi dernekleri temsilcileri, zorulu din dersine ve 1993’te 37 kişinin yakıldığı Madımak Oteli’nin kebapçı olarak kullanılmasına tepki gösterdi.

Pir Sultan Abdal’ın doğduğu yer olan Banaz’daki etkinlikler Topuzlu Baba Tepesi’nde, Pirsultan Abdal’ın heykelinin önünde yapıldı. Pir Sultan Abdal 2 Temmuz Kültür ve Eğitim Vakfı ile Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından düzenlenen şenliğe, Hasan Papur, İsmail Kaya, Hikmet Karadeniz, Ali Ekber Eren, Mustafa Özarslan, Gülsen Sarıgül, Gülcihan Koç, Umut Yurdusar gibi çok sayıda sanatçı katıldı. Şenlik, Pir Sultan Abdal Dernekleri Genel Başkanı Fevzi Gümüş ve Pir Sultan Abdal 2 Temmuz Kültür ve Eğitim Vakfı Genel Başkanı Murtaza Demir’in Pir Sultan Abdal anıtına çelenk koymasıyla başladı.

‘Asimile etme çabası’

Şenliğin açılış konuşmasını yapan Gümüş, Alevilerin asimile edilmesine çalışıldığını belirterek “Zorunlu din dersi uygulamalarıyla çocuklarımıza işkence yapılıyor. Din bezirgânları, düzenbaz siyasetçiler bize ‘Camiye gidin, hocaların vaazını dinleyin, beş vakit namaza durun. Bırakın dedelerinizi, ozanlarınızı’ diyor. Bizi asimile etmek için üniversite, siyasetçi, hocalar el ele vermiş ittifak halinde, zorunlu din dersi ile inanmadıkları inancı çocuklarımıza empoze ediyorlar. Çocuklarımıza zorunlu din dersleriyle diplomatik işkence yapıyorlar” dedi.
 
MEHMET MENEKŞE
Cumhuriyet - 26 Haziran 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.