Günay : Dedelere maaş vermek yanlış olur

Günay : Dedelere maaş vermek yanlış olur

Günay : Dedelere maaş vermek yanlış olur Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, SABAH Gazetesine çeşitli konularda değerlendirmelerde...

A+A-

Günay : Dedelere maaş vermek yanlış olurGünay : Dedelere maaş vermek yanlış olur

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, SABAH Gazetesine çeşitli konularda değerlendirmelerde bulundu. "Din dersi seçimli olmalı" , "Alevi dedelere maaş bağlanmasını doğru görmüyorum" diyen Bakan Günay'ın açıklamaları;

* Din dersi seçimli olmalı. Ailesinin rızasıyla çocuklar bu derse girmeyebilir. 12 Eylül'ün getirdiği bu dayatmacı tavırdan vazgeçmek gerekir.

* Alevi dedelere maaş bağlanmasını doğru görmüyorum. Böyle bir talep mi var? Dedelik kurumu gelenek ve görenekle gelen saygın bir makam.

* (Madımak Oteli) 15 yıl geçti. Facianın yaşandığı yerde bir kebapçı dükkânını içime sindiremiyorum. Ben dedim ki bu kebapçıyı çıkarırız, kitapçı yaparız. Müze yapamayız ama bir duvarına 'Acılarımızı unutmayalım' diye yazarız. Kebapçı salonunun bize verilmesi için kiracının çıkarılması gerekiyor. Kiracı çıkacak, işletmeci orayı bize verecek. Kamu olarak hava parası ödeyemem kimseye. 'Eşimden, dostumdan bulur hava parasını öderim' dedim. Bunun üzerine hava parası iki katına çıktı. Orada durduk. İnsaf. Bunu tek başıma çözemem. Valinin, belediye başkanının ve tüm parlamenterlerin, sivil kitle örgütlerinin işbirliği yapması lazım. Sivaslıların yaptığı bir iş değil. Provokasyon yaşandı. Garip bir şekilde devlet bunu seyretti. Asker, polis, herkes seyretti. Bunu unutabilir miyiz? Temmuzdan önce, bu salonu istediğimiz gibi yapamazsak utanç duyarım.

SABAH -  06.12.2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.