Gündem darbe değil, yoksulluk

Gündem darbe değil, yoksulluk

Gündem darbe değil, yoksulluk Kamu emekçileri Türkiye genelinde AKP hükümetinin zam artışlarını protesto ettilerİZMİR / MERSİN/...

A+A-

Gündem darbe değil, yoksullukGündem darbe değil, yoksulluk

Kamu emekçileri Türkiye genelinde AKP hükümetinin zam artışlarını protesto ettiler

İZMİR / MERSİN/ ZONGULDAK (Cumhuriyet) - Kamu emekçileri, İstanbul, İzmir, Zonguldak ve Mersin’in aralarında olduğu pek çok ilde AKP hükümetinin yılın ikinci altı ayı için yüzde 3.9 oranında zam yapılmasını protesto etti.

İzmir’de Konak Alanı’nda toplanan kamu emekçileri, “IMF değil emekçiler yönetsin”, “Al al çal çal hükümet zammını başına çal”, “İnsanca bir yaşam istiyoruz” sloganları eşliğinde maaş bordrolarını yaktı.

KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ramis Sağlam, halkın gündeminde darbe planları, AKP’nin kapatılmasından çok işsizlik ve yoksulluğun yer aldığını belirterek “Artık hiçbir inandırıcılığı kalmayan TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarına dayanılarak yapılan zamlar, emekçilerin gündelik yaşamlarında karşı karşıya kaldığı hayat pahalılığıyla boy ölçüşememektedir” dedi. Sağlam, emekçilere dayatılan sefaleti kabul etmeyeceklerini belirterek “Bizler IMF dayatmalarıyla belirlenen neoliberal politikaları reddediyoruz, enflasyon hedefine dayalı ücret zammı anlayışını reddediyoruz, bizler açlığı yoksulluğu reddediyoruz” diye konuştu.

Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Vicdan Baykara da Çiğli Belediyesi’nin çalışanlarına önceki gün yaptığı yüzde 40 oranındaki artışın, diğer yerel yönetimlere örnek olması gerektiğini söyledi.

Öte yandan Türkiye Kamu Sen İzmir İl Temsilciliği de AKP’yi temsil ettiği belirtilen turuncu balonları havaya bırakarak hükümeti protesto etti.

Cumhuriyet - 16.07.2008

Sefalete karşı bordroları yaktılar 
 
İSTANBUL/ İZMİR (15.07.2008)- Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyesi emekçi memurlar, maaşlarına yapılan zamları bordrolarını yakarak protesto etti. İstanbul'da Taksim ve İzmir'de Konak'ta eylem yapan emekçiler, “İnsanca yaşanacak ücret istiyoruz” dedi.

İzmir'de Konak Sümerbank önünde toplanan emekçi memurlar, “Bordrolarımızı yakacak, yalancının ampülünü patlatacağız” yazılı pankart ve dövizler açtı. Kortejin önünde sefalet zammını belgeleyen maaş bordroları ozalit şeklinde taşındı. “İnsanca bir ücret istiyoruz”, “AKP zammını al başına çal”, “Emekçiyiz haklıyız kazanacağız”, “Direne direne kazanacağız” sloganları atan emekçi memurlar Konak İZSU binası önüne kadar yürüdü. Burada açıklamayı KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ramiz Sağlam okudu.

Sağlam, AKP hükümetinin emekçilere reva gördüğü enflasyon farkı dahil % 3,9’luk zam için “Hükümet, günlük 2 simit parası zam yaptı” dedi. Sağlam, “Bizler IMF dayatmalarıyla belirlenen neoliberal politikaları reddediyoruz. İnsanca yaşayacak bir ücret istiyoruz. Kamu emekçilerine bordro yaktıran hiçbir hükümetin sonu iyi olmadı” diye konuştu.

İstanbul’da ise Taksim Gezi Parkında basın açıklaması yapan emekçi memurlar, sık sık “Sefalete teslim olmayacağız”, “Sendika değil toplu sözleşme” sloganları attı. Eğitim-Sen 5 Nolu Şube Yöneticisi Fikriye Yadırgı, enflasyon hedefine dayalı zam değil insanca yaşayabilecek bir ücret istediklerini söyledi. Yadırgı, yılın ikinci yarısı için yapılan zammın bordrolara 30 YTL olarak yansıdığını kaydetti. Yadırgı, “Aldığı 9 bin 500 YTL'lik maaşın kendisine yetmediğinden şikayet eden Başbakan, 911 ytl ile nasıl geçinileceğini düşünmesini ve cevabını kamuoyu ile paylaşmasını istiyoruz. Kamu emekçilerinin taleplerini “Konut Edindirme Yardımı Hesaplarında biriken alacaklarımızın derhal ve tek seferde gerçek değerleri üzerinden hak sahiplerine ödenmesini istiyoruz” dedi.

Emekçiler eylemin ardından “AKP zammını al başına çal” sloganları eşliğinde maaş bordrolarını yaktı. KESK ayrıca Adana, Ankara ve Sivas'ta da basın açıklamaları yaparak sefalet zamlarını protesto etti.
 
ATILIM - 15.07.2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.