Gurbetçi Aleviler "Hayır" diyecek

Gurbetçi Aleviler "Hayır" diyecek

Gurbetçi Aleviler "Hayır" diyecekAvrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu yurtdışında yaşayan Alevileri referandumda hayır demeye çağıran...

A+A-

Gurbetçi Aleviler "Hayır" diyecekGurbetçi Aleviler "Hayır" diyecek

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu yurtdışında yaşayan Alevileri referandumda hayır demeye çağıran bir açıklama yayınladı.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada “Demokratik, çağdaş ve aydınlık bir Türkiye’yi umut edenlerin hem umutları hem de hayatları 30 yıl önce 12 Eylül’de de karartıldı. Bu tarihten itibaren Türkiye’nin ekonomik ve siyasi yapısı ters yüz edildi ve sosyo-kültürel değerleri dumura uğratıldı” dendi.

Değişiklik paketinin Alevilerin isteklerine cevap vermekten çok uzakta konumlandırıldığının belirtildiği açıklamada 8 Kasım 2009 tarihinde Alevi Bektaşi Federasyonu’nun düzenlediği "Ayrımcılığa karşı Eşit Yurttaşlık Hakkı" başlıklı mitingde tekrarlanan talepler hatırlatıldı.

Konfederasyon yaptığı açıklamada “Bizler demokratik, eşitlikçi ve özgürlükçü bir anayasa istiyoruz. Bunun için referandumda oyumuzu HAYIR’a vuruyoruz” dedi.

TKP Avrupa örgütleri de HAYIR demeye çağırdı

Temmuz ayının son haftası açıklama yapan Türkiye Komünist Partisi Avrupa örgütleri referandum ilgili olarak yayınladıkları açıklamada, gurbetçileri "hayır" demeye çağırmıştı.

Türkiye’ye giden gurbetçilerin 3 Ağustos’tan itibaren sınır kapılarından geçerken referandumda oy kullanmayı unutmaması gerektiğinin vurgulandığı açıklamada “Vereceğimiz ‘HAYIR’ yanıtı ile AKP hükümetinin haklarımızı gasp edemeyeceğini ve yalanlarına kanmayacağımızı gösterelim” dendi.

Gurbetçiler oy vermeye başladı

Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirlenen takvime göre, yurtdışında yaşayan seçmenler, 3 Ağustos tarihinden itibaren sınır kapılarında ve havaalanlarında referandum için oy kullanabilecekler.

YSK’nın Anayasa değişikliği referandumu takvimine ilişkin kararı Resmi Gazete'nin 29 Mayıs 2010 tarihli sayısında yayımlandı. Bu karara göre Yurt Dışı Seçmen Kütüğü'ne kayıtlı T. C. vatandaşları, halkoylamasından bugün yani referandum tarihinden 40 gün öncesinden başlayarak oylarını kullanmaya başladı.

(soL–Dış Haberler) - 03.08.2010

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.