Gürpınar Köyü Cemevi Açıldı

Gürpınar Köyü Cemevi Açıldı

Gürpınar Köyü Cemevi Açıldı      Hafik Gürpınar Köyü Cem ve Kültür Evi düzenlenen törenle...

A+A-

Gürpınar Köyü Cemevi AçıldıGürpınar Köyü Cemevi Açıldı   
 
Hafik Gürpınar Köyü Cem ve Kültür Evi düzenlenen törenle açıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan açılış törenine çok sayıda davetli katıldı.
 

Hafik ilçesine bağlı Gürpınar köyünde cem ve kültür evi düzenlenen törenle hizmete girdi.

Açılış törenine Hafik Kaymakamı İlyas Memiş, Ziraat Odası Başkanı Ali Pek, Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Sivas Şube Başkanı Ebubekir Işık, MERDER Başkanı Orhan Özdemir, MERDER yöresi ilçe belediye başkanları ve il genel meclis üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan açılış töreninde konuşma yapan Gürpınar Köyü Dernek Başkanı Ali Gül, 1968 yılında kurulan derneğin faaliyetleri hakkında bilgi vererek, açılışı gerçekleştirilen cem evinin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Hafik Kaymakamı İlyas Memiş de konuşmasında “Devletler ve milletler kültürlerini, inançlarını ve geleneklerini muhafaza ettikleri ölçüde benliklerini korurlar ve varlıklarını muhafaza ederler” dedi.

Gürpınar Köyü Muhtarı Kemal Akpınar da cem ve kültür evinin açılışında emeği geçen başta ilçe kaymakamı olmak üzere, tüm gönül verenler ile birlikte bir program hazırlamayı uygun bulduklarını belirterek, davetlerine icabet eden herkese teşekkür etti.

Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Sivas Şube Başkanı Ebubekir Işık, “Bizler görüyoruz ki can cana, gönül gönüle, yüz yüze, göz göze gelip bugünleri paylaşıyoruz, bu şekilde birlik ve beraberliğimiz artarak devam edecektir” dedi.

Konuşmaların ardından Hafik Gürpınar Köyü Cem ve Kültür Evinin açılışı yapıldı.

Açılış sonrası davetlilere lokma ikram edildi
 
SİVAS SRT - 19 Ağustos 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.