Haber 7 Bıçak Sırtı Programınının Konusu Alevilik

Haber 7 Bıçak Sırtı Programınının Konusu Alevilik

Alevilik Bıçak Sırtı'ndaErsoy Dede'nin sunduğu Bıçak Sırtı'nda bu hafta “Türkiye’de Alevilik ve AK Parti’nin...

A+A-

Haber 7 Bıçak Sırtı Programınının Konusu AlevilikAlevilik Bıçak Sırtı'nda

Ersoy Dede'nin sunduğu Bıçak Sırtı'nda bu hafta “Türkiye’de Alevilik ve AK Parti’nin Alevilik Açılımı” konusu uzman konuklarla masaya yatırılacak.
  
AK Parti’nin Alevilik konusunda geniş yankı uyandıran açılımı, konunun uzmanı ve taraflarıyla bu akşam Bıçak Sırtı’nda konuşuluyor. Avrupa Birliği ilerleme raporlarında Alevilikle ilgili somut adımlar atmak üzere, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla başlatılan çalışmaların ayrıntılarını Fermani Altun, Ali Yıldırım, Kamer Genç, Cem Çankaya ve Alevi vakıf ve derneklerin temsilcileri tartışacak.

Programda; Alevi kökenli İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu’nun ifade ettiği Alevilikle ilgili sorunlar nelerdir? Alevilik için önerilen yeni örgütlenme biçimi hangi nitelikleri taşımaktadır? Alevi örgütleri bu yeni örgütlenme biçimine ve içeriğine nasıl yaklaşıyorlar? AK Parti’nin Alevilikle ilgili açılımının kapsamı nedir? Aleviler Diyanet’e bağlanmayı istiyor mu? Kadrolu Dede olur mu? Alevilik mezhep midir, din midir? sorularına cevap aranacak.

Programın bu haftaki tartışmacı konukları; Ehl-İ Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, Araştırmacı Ali Yıldırım, Milletvekili Kamer Genç, Araştırmacı Cem Çankaya, Alevi vakıf ve derneklerin temsilcileri.

Her şeyin göründüğü gibi olmadığı bir çağda... Savaşların bilgi ve enformasyon kirliliğiyle yapıldığı bir dönemde… Doğruyu anlamak için olayları farklı bakış açılarıyla değerlendirmek gerekliliğiyle yola çıkan Bıçak Sırtı, ‘Neden?’ sorusuna cevap arıyor. Farklı bakış açıları, kuşkucu yaklaşımlar, doğru bilgi arayışı… Ersoy Dede’nin sunduğu ‘Bıçak Sırtı’ Perşembe 22.00’de Haber 7 TV’de.

29 Kasım 2007 - HABER 7

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.