Haber 7 Tepkilerle İlgili İlk Kez Konuştu

Haber 7 Tepkilerle İlgili İlk Kez Konuştu

Haber 7 Tepkilerle İlgili İlk Kez Konuştu Kısa bir süre önce Alevionline'ın gündeme getirdiği, Haber 7 sitesindeki Alevilerle ilgili hakarete...

A+A-

Haber 7 Tepkilerle İlgili İlk Kez KonuştuHaber 7 Tepkilerle İlgili İlk Kez Konuştu

Kısa bir süre önce Alevionline'ın gündeme getirdiği, Haber 7 sitesindeki Alevilerle ilgili hakarete varan ifadelerin kullanılması geniş yankı yaratmıştı.

Daha öncesinde de Alevilerle ilgili haberlerde okuyucuların yaptığı yorumlar Alevi çevrelerde tepki uyandırmış ve söz konusu itirazlar sitenin yetkililerine iletilmişti.

Son olarak bir hafta önce tekrar Alevilere yönelik çirkin ifadelerin kullanılması ve sitenin bu yorumlara karşı herhangi bir yaptırımda bulunmayıp, kendilerine gelen tepkileri de dikkate almaması büyük tepkiye yol açmıştı.

Konuyla ilgili ilk kez sitenin yetkili bir ismi Yeni Harman dergisinden Ali Ersin Kelleci'ye konuştu.

Söz konusu hakaretlerle ilgili neler söyledi?

"Her yoruma yer veriyoruz; ama hakaret olanları siliyoruz. Gözümüzden kaçanlara da daha sonra müdahale ediyoruz" ifadeleriyle kendilerini savunan yetkili kişi; Ali Ersin Kelleci'nin, "Bundan önce de aynı durum yaşanmış ve siz herhangi bir adım atmamışsınız. Bunun için ne diyeceksiniz?" sorusuna da, "Konuya gerekli hassasiyeti gösteriyoruz" cevabını vermiştir.

Sonrasında Alevilerin tepkisini yerinde görmesi için Haber 7 yetkilisine Alevionline sitesine girmesi yönünde telkinde bulunan Ali Ersin Kelleci, "Hakaretlere ve bu hakaretlere karşı oluşan tepkilere geniş yer veren Alevionline.com'a giren söz konusu kişi, haberleri inceledikten sonra bu tepkileri haber haline getirebileceklerini ve yorumlarla ilgili gerekli müdahalelerde de bulunacaklarını ifade etti" şeklinde konuştu.

www.hubyar.org
Hubyar Haber Merkezi
15 Şubat 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.