Haber-Sen'den TRT Yasası'na protesto

Haber-Sen'den TRT Yasası'na protesto

Haber-Sen'den TRT Yasası'na protesto İSTANBUL/İZMİR (Cumhuriyet) - TRT Yasa Tasarısı'na protestolar dün de devam etti. İstanbul'da...

A+A-

Haber-Sen'den TRT Yasası'na protestoHaber-Sen'den TRT Yasası'na protesto

İSTANBUL/İZMİR (Cumhuriyet) - TRT Yasa Tasarısı'na protestolar dün de devam etti. İstanbul'da KESK'e bağlı Basın, Yayın, İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (Haber-Sen) üyesi bir grup TRT çalışanı eylem yaparken İzmir'de de yine Haber-Sen üyeleri yeni yasaya karşı toplanan 1463 imzayı TBMM Başkanvekilliği'ne gönderdi.

KESK'e bağlı Basın, Yayın, İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (Haber-Sen) üyesi bir grup TRT çalışanı, AKP hükümetinin TRT'de kadrolaşmanın önünü açan "TRT Yasa Tasarısı" nı protesto etti. Eski CHP İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek , Türk Tabipleri Birliği Genel Başkanı Gençay Gürsoy ve Türk halk müziği sanatçısı Belkıs Akkale 'nin de bulunduğu çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve yurttaşın da destek verdiği protesto eyleminde, TRT yönetimine sağ duyu çağrısı yapıldı.

Harbiye'deki TRT İstanbul Radyosu önünde dün toplanan grup, "AKP elini TRT'den çek", "İbrahim Şahin 'i istemiyouz" , " TRT türküdür susturulamaz" sloganları atarak "TRT halkındır, yok edilemez"," TRT'de sansüre, baskıya son" yazılı pankartlar açtı.

Öte yandan, İzmir Cumhuriyet Alanı'ndaki Büyük Postane önünde toplanan Haber-Sen üyeleri, "TRT ülkemizin geleceğidir", "TRT Tayyip radyo televizyonu olmayacak", "Susma, haykır TRT halkındır" sloganları attı.

Cumhuriyet 10 Nisan 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.