Habibler Cemevi'ne saldırı

Habibler Cemevi'ne saldırı

Habibler Cemevi'ne saldırıİstanbul Sultangazi ilçesi Habibler Mahallesi'nde bulunan Habibler Cemevi'ne dün gece kimliği henüz belirsiz kişi veya kişiler...

A+A-

Habibler Cemevi'ne saldırı

Habibler Cemevi'ne saldırı

İstanbul Sultangazi ilçesi Habibler Mahallesi'nde bulunan Habibler Cemevi'ne dün gece kimliği henüz belirsiz kişi veya kişiler tarafından saldırı yapıldı.

İstanbul- Tüm camları kırılan Cemevi’nde maddi hasar meydana geldi. Polis olayla ilgili araştırma başlattı.

Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı Ali Kenanoğlu yaptığı yazılı açıklamada, Sultangazi İlçesi Habibler Mahallesi’ndeki Cemevi’ne kimliği henüz belirsiz kişilerce saldırı yapıldığı ve Cemevi’nin tüm camlarının kırıldığını belirterek “İbadethanemize yapılan bu çirkin saldırıyı kınıyoruz. Bu çirkin olayı gerçekleştirenlerin biran evvel yakalanıp yargıya teslim edilmelerini bekliyoruz. Halkımızı da sükûnete davet ediyoruz” dedi.

Cumhuriyet - 18 Mart 2010

Habibler Cemevi'ne saldırı!

Sultangazi'deki Habipler Cemevi, kimliği belirsiz kişilerce taşlandı. Saldırganların bir kaç gün önce de cemevindeki Türk bayrağını indirdikleri öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, kimliği belirsiz saldırganlar gece yarısından sonra Habipler Cemevi'ni taşladı. Taşlı saldırının ardından saldırganlar kayıplara karışırken, sabah saatlerinde cemevine gelen görevliler, camların kırıldığını gördü. Cemevi Başkanı Yılmaz Başer, daha önce böyle bir şey yaşamadıklarını ifade ederek, "Muharrem ayında ve Ramazan aylarında burada birlikte oruç açtık. Aramızda bir gerginlik çıkarmaya çalışıyorlar. Ama böyle bir şey mümkün değil. Art niyetli insanların işi" dedi.

Birkaç gün önce de cemevinin flaması ile Türk bayrağının kimliği belirsiz kişilerce indirildiğini belirten Başer, "Bahçemizde çöp konteynırları vardı. 2 gün önce de onları dağıtmışlardı. Kim olduklarını bilmiyoruz" diye konuştu.

Taşlı saldırıya ilişkin soruşturma başlatıldı.

KAYNAK : Kenthaber.com - İHA - 18 Mart 2010 Perşembe

Sultangazi'de cemevine saldırı

ANKARA/İSTANBUL - Hükümetin Alevi açılımının çerçevesinde cemevlerinin statüsünü tartışmaya açarken, İstanbul Sultangazi’deki Habibler Cemevi saldırıya uğradı. Kimliği meçhul kişi veya kişiler, cemevinin bütün camlarını kırarken, kapıda asılı bulunan Türk bayrağını da parçaladılar.

Habibler Mahallesi’ndeki cemevine dün sabaha karşı gelen kimliği meçhul kişi veya kişiler, bütün camları taşla kırdılar, daha sonra kapının önündeki direklerde asılı Türk bayrağı ile cemevinin flamasını yırttılar. Aleviler, olay üzerine cemevinin önünde toplanarak bilgi almaya çalıştılar. Sultanbeyli Kaymakamı Mehmet Ceylan Alevileri sakinleştirirken “Cemevine yapılan saldırı, hepimize yapılmış demektir” dedi. Olayın faillerinin mutlaka bulunacağını söyleyen Ceylan, daha sonra olay yerini inceledi. Saldırının hemen ardından Sultanbeyli Emniyet Müdürü Celalettin Martin de cemevine geldi. Olay yeri inceleme ekipleri parmak izi alıp, delil topladılar.

Hubyar Sultan Derneği Başkanı Ali Kenanoğlu, “Cemevine saldıran kişi veya kişiler, bu gergin ortamda Alevileri de germek istemektedirler. Bu saldırı ve Erzincan tutuklamaları ile, ‘Siz ileri gittiniz’ denmek isteniyor” dedi.

KAYNAK : BEHZAT MİSER / RADİKAL - 19 Mart 2010

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.