Habibler'de Dayanışma Kazandı

Habibler'de Dayanışma Kazandı

Habibler'de Dayanışma Kazandı18 Mart tarihinde AKP’li Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay’ın Cemevi önündeki konteyneri bahane...

A+A-

Habibler'de Dayanışma Kazandı
Habibler'de Dayanışma Kazandı

18 Mart tarihinde AKP’li Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay’ın Cemevi önündeki konteyneri bahane ederek yıkım tehdidinde bulunduğu Habibler Cemevi’nde gergin bekleyiş sürüyor. Yöredeki Aleviler yıkım tehdidinin altında Habibler’in merkezi bir konumunda ve geniş bir alanda kurulu bulunan Cemevi arazisinin olduğunu ve çeşitli rant çevrelerinin Cemevi arsasına göz diktiklerini ifade ediyorlar.

Yöredeki Alevi kurumlarının oluşturduğu heyetin 24 Mart tarihinde Belediye Başkan yardımcısı ile yaptığı görüşmeden de sonuç çıkmadı.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sultangazi, Eyüp, Gaziosmanpaşa, Sarıyer ve Sultanbeyli Şubeleri, Koçgirililer Platformu, Zile Kervansaray Köyü Yardımlaşama Derneği, Gazi ve Arnavutköy Cemevi, Kırklar Cemevi, Gazi Mahallesi Muhtarı Nevzat Altun, Sultangazi Vartolular Derneği, Zara Habeş Köyü Derneği, Gazi Temel Haklar ve Özgürlükler Derneği, Zara Çaypınar Köyü Derneği, Alevi Vakıflar Federasyonu, Gazi Mahallesi Spor Kulübü temsilcileri, CHP Sultangazi İlçe Örgütü,  EDP Sultangazi İlçe Örgütü temsilcileri Habibler Cemevi’ne destek ziyaretinde bulundu. Bu kurumlardan bazıları destek ziyaretinin yanı sıra Cemevi önünde nöbet tuttu.

Yıkım tehdidinin yaşandığı günden beri Cemevi önünde nöbet tutan Alevilerin dayanışması ise saldırıyı şimdilik önlemiş durumda. Şimdilik diyoruz zira belediyenin önümüzdeki günlerde nasıl bir tutum takınacağı belirsiz.

Şimdi Habibler’de ki Alevi canlarla dayanışmayı büyütme zamanı.

KAYNAK : Alevihaber.com - 25 Mart 2010

İletişim Bilgileri :

Yılmaz Başer (Başkan)

Tel : 0533 648 09 49 

Habibler Cemevi 

Faks : 0212 595 00 34

Tel  : 0212 595 12 12

Adres : Habibler Mah. 2706 No : 1/1 Sultangazi - İstanbul

İLGİLİ HABERLER :

Bu imam benim kahramanımdır

Son Dakika : Habibler Cemevine yıkım tehdidi !

SESDER : Hain saldırıyı kınıyoruz

Provokatif saldırıya karşı cami ve cemevi el ele verdi

Habibler Cemevi'ne saldırı

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.