Hac’da izdiham: 853 kişi hayatını kaybetti

Hac’da izdiham: 853 kişi hayatını kaybetti

Mekke’nin Mina bölgesinde ‘şeytan taşlama’ sırasında yaşanan bir izdihamda ölenlerin sayısı en son 853 olarak açıklandı.Suudi Arabistan’nın...

A+A-

Mekke’nin Mina bölgesinde ‘şeytan taşlama’ sırasında yaşanan bir izdihamda ölenlerin sayısı en son 853 olarak açıklandı.

Suudi Arabistan’nın Mekke kentinde bulunan Mina bölgesinde ‘şeytan taşlama’ sırasında yaşanan izdihamda 853 kişi öldü, 887 kişi de yaralandı.

Yaşanan izdiham sonrası kurtarma çalışmalarının devam ettiği belirtilirken, facianın yaşandığı bölgeye 220’den fazla ambulans ve 4 bin kurtarma personeli gönderildiği belirtildi.

İzdihamın nedenine ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Diyanet’ten açıklama

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş katıldığı bir televizyon kanalında ölenler arasında Türkiyeli Müslümanların bulunduğuna dair bir bilgi gelmediğini belirtti.

11 Eylül’de vinç devrilmişti

Kâbe’de 11 Eylül günü genişletme projesi kapsamında Mescid-i Haram dışında bulunan bir vinç devrilmiş, yaşanan faciada aralarında 8 Türk’ün de bulunduğu 107 kişi hayatını kaybetmişti.

Erdoğan taziye mesajı yayımladı

Erdoğan Mekke’de yaşananlara ilişkin bir taziye mesajı yayımladı. Mesajda şu ifadeler yer alıyor:

“Mina’da yaşanan izdihamda 200’ü aşkın hacının hayatını kaybetmesi dolayısıyla derin bir teessür içindeyim. Kâbe’deki kazanın ardından mübarek Kurban Bayramı’nın ilk gününde yaşanan bu elim facia, tüm İslam dünyasında büyük bir üzüntüye yol açmıştır. Hac vazifelerini ifa ettikleri sırada meydana gelen izdihamda hayatlarını kaybeden merhumlara Allah’tan rahmet, acılı ailelerine ve yakınlarına sabır, yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum. Kâbe’deki vinç kazası da dâhil olmak üzere, bu Hac mevsiminde ahirete irtihal eden kardeşlerimizi rahmetle yad ediyor, tüm Müslümanlara taziyelerimi sunuyorum.”

Davutoğlu: Rahmet niyaz ediyorum

Davutoğlu ise şu ifadeleri kullandı:

“Böylesi mübarek bir günde kutsal topraklardan aldığımız haberler hepimizi üzüntüye boğdu. Yüce Rabbim’den O’nun yolunda iken hayatını kaybeden tüm Müslüman kardeşlerim için rahmet niyaz ediyorum.”

Görmez’den açıklama

Diyanet İşleri Başkanı Görmez Mekke’deki faciaya ilişkin açıkalma yaptı ve 18 hacı adayından haber alamadıklarını söyledi. Daha sonra 4’ünden haber alındığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.