Hacı Bektaş Derneği Divriği Şubesi Açılıyor

Hacı Bektaş Derneği Divriği Şubesi Açılıyor

Hacı Bektaş Derneği Divriği Şubesi AçılıyorAÇILIŞ TÖRENİ 9 ŞUBAT PAZARTESİ GÜNÜ YAPILACAKDivriği Hacı Bektaşi Veli Kültürünü...

A+A-

Hacı Bektaş Derneği Divriği Şubesi AçılıyorHacı Bektaş Derneği Divriği Şubesi Açılıyor

AÇILIŞ TÖRENİ 9 ŞUBAT PAZARTESİ GÜNÜ YAPILACAK

Divriği Hacı Bektaşi Veli Kültürünü Tanıtma, Yaşatma, Kalkındırma Derneği 22 Ocak 2009 tarihinde gerekli başvurular yapılarak kuruldu. Kurucu üyeler arasında yapılan görev dağılımı sonunda Ali Çankaya dernek başkanlığına getirildi. Dernek yönetimi yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Hacı Bektaşi Veli’nin anlayışı, farklı dillerden, farklı kökenlerden ve kültürlerden gelen insanları bir bilen; ceylanla aslanı dost olarak kucaklayan, bir anlayıştır. Bu anlayış çerçevesinde ilçemizde eksik gördüğümüz faaliyetleri sürdürmek ve birlik olmak görüşü içerisinde bir araya geldik. Bu konuda yanımızda olmak isteyen, gönlünü gönlümüze katmak, elini elimize vermek isteyen herkese kapımız açıktır."

Derneğin kurucu yönetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu; Başkan Ali Çankaya, Başkan Yardımcıları Ali Çimen, Cemal Kayadibi, Muhasip Hüseyin Göçer, Sekreter Muharrem Karabacak, Üyeler Hamdi Öztürk, Naci Yılmaz, Ahmet Akgün, Mustafa Şahbudak, Sabri Öztürk, Ali Kocaoğlu.

Derneğin açılış töreni 09.02.2009 Pazartesi günü yapılacak. 

Adres: Mercantepe Mah. Naci Demirağ Cad. No:32 Divriği/Sivas

Tel: 0346 418 2997

KAYNAK : Alevihaber.com - 07.02.2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.