Hacı Bektaş Ödülü Cemal Şener'e

Hacı Bektaş Ödülü Cemal Şener'e

Hacı Bektaş Ödülü Cemal Şener'eHacı Bektaş Veli Dostluk ve Barış Ödülü bu yıl gazeteci-yazar Cemal Şener'e verilecek.AA...

A+A-

Hacı Bektaş Ödülü Cemal Şener'eHacı Bektaş Ödülü Cemal Şener'e

Hacı Bektaş Veli Dostluk ve Barış Ödülü bu yıl gazeteci-yazar Cemal Şener'e verilecek.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Hacı Bektaş Veli Dostluk ve Barış Ödülü jürisi, bu yılki Hacı Bektaş Veli Dostluk ve Barış Ödülü'nün yazı ve düşünceleri ile bektaşi ve alevi düşüncesine önemli katkılar sağlaması nedeniyle gazeteci yazar Cemal Şener'e verilmesine karar verdi.

Şener'e ödülü, Hacıbektaş'ta 16 Ağustos'ta başlayacak Hacı Bektaş Veli Anma Kültür ve Sanat Etkinliklerinde, törenle verilecek.

Hacı Bektaş Veli Anma Kurulu tarafından etkinlikler kapsamında düzenlenen kısa öykü, serbest vezin ve hece vezni şiir yarışmasında da dereceye girenler de açıklandı.

Buna göre kısa öykü yarışmasında ''Bilge Ağacı'' adlı eseri ile Bekir Özgen birinciliğe, ''Yağmurlu bir günün bir dilimi'' adlı eseri ile Fehmi Salık ikinciliğe, ''Karanlığa kıvılcım olacaksın'' adlı eseri ile Savaş Ünlü üçüncülüğe, ''Aşık'' adlı eseri ile de Yılmaz Gürbüz, mansiyon ödülüne layık görüldü.

Serbest vezin şiir dalında Fehmi Salık, ''Ne mutlu sana Hacıbektaş Veli'' isimli şiiri ile birinci olurken, Dr. Salim Çelebi, ''Tarih düşsün zaman'' şiiri ile ikinci, Nihat Malkoç ise ''Hür ufuklara doğru'' isimli eseri ile üçüncü oldu.

''Seher Yıldızı'' şiiri ile Mübeccel Üsküdar da mansiyon ödülü almaya hak kazandı.

Hece vezni şiir dalında da Hüseyin Çırakman ''Merhaba'' isimli şiiri ile birincilik, Fehmi Salık ''Bilim Irmağı'' ile ikincilik, Hasan İpek ''Pir'in der ki'' ile üçüncülük, Mazlum Cihangir de ''Karanlığı yırtan aydınlık düşünce'' isimli şiiri ile mansiyon ödülü sahibi oldu.

Gerçek Gündem - AA - 3 Ağustos 2010

'Hacıbektaş Veli Dostluk ve Barış Ödülü' Cemal Şener'in 
 
NEVŞEHİR'in Hacıbektaş İlçesi'nde düzenlenecek '47'nci Ulusal ve 21'inci Uluslararası Hacıbektaş Veli Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri' kapsamında bu yıl 17'inci Hacıbektaş Veli Dostluk ve Barış Ödülü'nün gazeteci-yazar Cemal Şener'e verilmesi kararlaştırıldı. 

Belediye Başkanı ve Hacıbektaş Veli Anma Kurulu Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, Hacıbektaş Veli Dostluk ve Barış Ödülü jürisinin bu yılki etkinliklerde yazı ve düşünceleri ile Bektaşi ve Alevi düşüncesine önemli katkılar sağlayan araştırmacı Gazeteci-Yazar Cemal Şener'e verilmesinin kararlaştırdığını söyledi. Şener'e ödülü, Nevşehir'in Hacıbektaş İlçesi'nde 16 Ağustos pazartesi günü başlayacak 'Hacıbektaş Veli Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri' sırasında verilecek.

Hacıbektaş Veli Anma Kurulu tarafından etkinlikler kapsamında düzenlenen kısa öykü, serbest vezin ve hece vezni şiir yarışmasında da dereceye girenler belli oldu. Kısa öykü yarışmasında 'Bilge Ağacı' isimli öyküsü ile Bekir Özgen birinciliğe layık görüldü. İkincilik ödülü, 'Yağmurlu bir günün bir dilimi' isimli eseri ile Fehmi Salık'a 'Karanlığa kıvılcım olacaksın' isimli öyküsü ile Savaş Ünlü 3'üncülüğü elde etti. Kısa öykü yarışmasında mansiyon ödülünün 'Aşık' isimli öyküsü ile Yılmaz Gürbüz'e verilmesi kararlaştırıldı.

Serbest vezin şiir dalında Fehmi Salık, 'Ne mutlu sana Hacıbektaş Veli' isimli şiiri ile birinci oldu. Dr. Salim Çelebi, 'Tarih düşsün zaman' şiiri ikinci, Nihat Malkoç'un 'Hür ufuklara doğru' isimli eseri üçüncü oldu. Bu dalda H.Mübeccel Üsküdar ise 'Seher Yıldızı' şiiri ile mansiyona değer bulundu.

Hece vezni şiir dalında da Hüseyin Çırakman 'Merhaba' isimli şiiri ile birinciliği kazanırken, Fehmi Salık da 'Bilim Irmağı' isimli şiiri ile ikinci, Hasan İpek ise, 'Pir'in der ki' şiiri ile üçüncülüğü kazandı. Bu dalda da Mazlum Cihangir 'Karanlığı yırtan aydınlık düşünce' isimli şiiri ile mansiyon kazandı.

Ahmet KORKMAZER/NEVŞEHİR - DHA - 02.08.2010

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.