Hacı Bektaş Vakfı Antalya Şubesi Dayanışma Yemeği Düzenledi

Hacı Bektaş Vakfı Antalya Şubesi Dayanışma Yemeği Düzenledi

Hacı Bektaş Vakfı Antalya Şubesi Dayanışma Yemeği DüzenlediHacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Antalya Şubesi Dayanışma Yemeği DüzenlediHacı...

A+A-

Hacı Bektaş Vakfı Antalya Şubesi Dayanışma Yemeği DüzenlediHacı Bektaş Vakfı Antalya Şubesi Dayanışma Yemeği Düzenledi

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Antalya Şubesi Dayanışma Yemeği Düzenledi

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Antalya Şubesi tarafından düzenlenen dayanışma yemeğinde bir konuşma yapan CHP İl Başkanı Ömer Melli, cumhuriyetin ve laikliğin temel destekçilerinden olan Alevi kültürünün en önemli yanı olan barışçılığı, Pir Hünkar Hacı Bektaş Veli’nin “İncinsende incitme” anlayışında ifade edildiğini söyledi.

Antalya’da yapılan Cemevi Kültür Merkezi’nin yapımına destek amacıyla yapılan dayanışma yemeğine, CHP Antalya İl Başkanı Ömer Melli ve eşinin yanısıra, il yöneticileri, il disiplin kurulu başkanı Mahmut Yıldırım, CHP Kepez İlçe Başkanı Ali Can Deveci, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, eski çalışma bakanı Mustafa Kul, CHP Muratpaşa ve Konyaaltı meclis üyeleri, gazeteci yazar Fikret Otyam ve çok sayıda Antalyalı iş adamı katıldı.

Alevilerin yıllardır süregelen en temel ve haklı talepleri olan Madımak Oteli’nin yıkılarak yerine müze yapılması, din derslerinin zorunlu olmaktan çıkarılması ve Cemevleri’nin ibadet yeri olarak tanınması istemlerine Cumhuriyet Halk Partisi olarak sonuna kadar destek olduklarını belirten Melli, “Bunlar için bir Anayasa değişikliğine gerek yok. Bunların tümünü parti olarak kanun teklifi halinde meclise sunduk. Gerek 2 Temmuz Madımak katliamı, Maraş, Sivas ve Çorum katliamları ile Alevi halkımızın yıllardır baskı altında tutulduklarını hepimiz biliyoruz.

Atatürk Cumhuriyeti’nin temel direklerinden olan ve laikliğin en sarsılmaz savunucuları olan Alevi yurttaşlarımızın bu haklı taleplerinin gerçekleşmesi için tek yol bulunmaktadır. 2011 yılında yapılacak olan genel seçimlerde CHP’ni iktidara getirmek. En temel çözüm yoludur. Eğer bu gerçekleşirse yıllardır süregelen bu anlamsız baskılar son bulacak ve halkımızın yüzü gülecektir.

Bunun için el birliği ile seçimlere asılarak 2011’de CHP iktidarını gerçekleştirmeliyiz.  Antalya’mızda sürmekte olan Cemevinin yapımı ve eksiklikleri için partili belediye başkanlarımızın katkılarını hepiniz biliyorsunuz. En son büyükşehir belediyemizin meclisi tarafından Cemevi ibadet yeri olarak tanımlanmış ve diğer ibadet yerlerine uygulanan su vb. muafiyetleri Cemevine de tanınmıştır. Bu bizim bu konudaki samimiyetimizin bir ifadesidir. Gerek parti programımızda, gerekse de tüm söylemlerimizde Alevi yurttaşlarımızın haklı taleplerinin her zaman yanında olduk, yanında olmaya da devam edeceğiz.” dedi.

KAYNAK : haberantalya.com - 26 Temmuz 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.