Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Kurulu Yapıldı

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Kurulu Yapıldı

DSP LİDERİ ZEKİ SEZER : ‘Kutuplaşmadan medet umuyorlar’ANKARA (Cumhuriyet Bürosu) - DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Türkiye’yi yönetenlerin...

A+A-

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Kurulu YapıldıDSP LİDERİ ZEKİ SEZER : ‘Kutuplaşmadan medet umuyorlar’

ANKARA (Cumhuriyet Bürosu) - DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Türkiye’yi yönetenlerin Türkiye’yi kutuplaştırmaktan medet umduğunu vurgulayarak “İnsanlarımızı Alevi-Sünni, Kürt-Türk, inanan-inanmayan diye bölmeye ayırmaya çalışmak büyük aymazlık, büyük haksızlık” dedi.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı’nın Genel Kurulu dün gerçekleştirildi. Genel kurula katılan DSP lideri Sezer, burada yaptığı konuşmada, çağdaş bir Türkiye istendiğinin haykırılması gerektiğini söyleyerek “Solun kendisine çekidüzen vermesi yönündeki eleştirilerin haklı olduğunu” kaydetti. Sezer, “Ama sola da omuz vermek gerekiyor. Solu sadece eleştirmenin, ‘Bu soldan bir şey olmaz’ diyerek kendi kendimizi yaralamanın da bir yararı olmadığına inanıyorum” dedi.

‘Zor ve sıkıntılı bir süreç yaşanıyor’

Sezer, DSP olarak gönüllerini de kucaklarını da çağdaş, laik ve demokratik Cumhuriyetten yana olanlara açtıklarını ifade etti. Türkiye’nin “zor ve sıkıntılı bir süreçten geçtiğini” dile getiren Sezer, laik, demokratik, hukukun üstünlüğüne dayalı çağdaş Cumhuriyetin geleceğine dönük büyük tehditler olduğu vurgusunu yaptı. Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez ise Türkiye’de insan haklarını savunmanın ve Alevi olmanın çok zor olduğunu ifade ederek “15 milyon Alevi yurttaşın inançları, yaşadığı ülkede yok sayılıyor. Hâlâ Alevi köylerine cami yapılıyor” dedi.
 
Cumhuriyet 25.05.2008

Sola omuz vermek lazım

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Türkiye’yi yönetenlerin kutuplaşmadan medet umduğunu öne sürdü

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Türkiye’yi yönetenlerin kutuplaşmadan medet umduğunu öne sürerek, “İnsanlarımızı Alevi-Sünni, Kürt-Türk, inanan-inanmayan diye bölmeye ayırmaya çalışmak büyük aymazlık, büyük haksızlık. Solun kendisine çeki düzen vermesi gerekiyor. Ama sola da omuz vermek gerekiyor” dedi.

Ortak akıl lazım

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Kurulu’nda söz alan diğer konuşmacı CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş ise  “Soldan adam olmaz” mantığının terk edilmesi gerektiğini söyledi. Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Turan Eser, “Türkiye’ye güçlü bir sol lazım ama bu sola da akıl lazım. Sola ortak akıl lazım, güçbirliği lazım” dedi. Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez  ise, “İnanç evlerimize ‘cümbüş evi’ diyorlar. Kim ne derse desin inanç evimiz cemevidir” diye konuştu.

ANKARA Milliyet - 25 Mayıs 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.