"Hacı Bektaş Veli" Anılacak

"Hacı Bektaş Veli" Anılacak

"Hacı Bektaş Veli" Anılacak Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri 16 Ağustos'ta başlayacak.  Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde...

A+A-

"Hacı Bektaş Veli" Anılacak "Hacı Bektaş Veli" Anılacak

Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri 16 Ağustos'ta başlayacak.
 
Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde düzenlenen Hacı Bektaş Veli'yi anma törenlerinin, 16 Ağustos'ta başlayacağı bildirildi.

"Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Şenlikleri" için hazırlıklar devam ederken ilçede Cumhurbaşkanı ve Başbakanın gelmesi ihtimaline karşı helikopter pisti yapıldı, şenlikler için yollar ve kaldırımlar yeniden düzenlendi, bir süre önce restorasyon çalışmasına başlanan Hacıbektaş Veli Külliyesi ve Müzesindeki onarım çalışmaları hızlandırıldı.

Anma törenleri ve şenliklere Şişli Belediyesinin her yıl katkı sağladığını anımsatan Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, bu yıl da 50 otobüs göndereceğini ve bin kişi kapasiteli çadır desteği sağlayacağını kaydetti.

Hacıbektaş Veli Müzesi ve Külliyesinde bir süreden beri restorasyon çalışması olduğunu anımsatan Selmanpakoğlu, restorasyon ve onarım çalışmalarına rağmen müze ve külliyenin anma etkinlikleri ve şenlikler boyunca ziyarete açık tutulacağını bildirdi.

Belediye Başkanı Selmanpakoğlu, "15. Hacı Bektaş Veli Dostluk ve Barış Ödülü"nün, anma törenleri ve şenliklerin açılış töreninde, Alevi-Bektaşi kültürüne katkılarından dolayı eski adalet bakanlarından Mehmet Seyfi Oktay'a verileceğini sözlerine ekledi.
 
TRT - 13.08.2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.