Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri Programı Belli Oldu

Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri Programı Belli Oldu

Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri Programı Belli OlduNevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde 48. Ulusal, 22. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma...

A+A-

Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri Programı Belli OlduHacı Bektaş Veli Anma Törenleri Programı Belli Oldu

Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde 48. Ulusal, 22. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri Kültür ve Sanat Etkinlikleri 15 Ağustos'ta başlayacak.

Etkinliklerin ilk günü Kültür Merkezinde araştırmacı yazar İsmail Saçlı'nın yöneteceği, çeşitli alevi sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin katılacağı "Alevi Çalıştayları Sonuç Raporunun Değerlendirilmesi" konulu toplantı yapılacak. Aynı gün akşam ise semah gösterileri yapılacak ve çeşitli halk ozanlarının konserlerine yer verilecek.

Etkinliklerin ikinci gününde ise saat 10. 00'da Cumhuriyet Meydanında resmi açılış töreni düzenlenecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı Hacıbektaş Semah Ekibi gösterisinin yer alacağı törende, etkinlikler nedeniyle düzenlenen şiir ve öykü yarışmasında derece elde edenlere ödülleri verilecek. Bu yıl 18'incisi gerçekleştirilecek olan Hacı Bektaş Veli Dostluk ve Barış Ödülü de verilecek.

Daha sonra törene katılanlar Hacı Bektaş Veli Külliyesi'ni ziyaret edecek ve ardından Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Sergi Salonunda karma uluslararası resim, heykel ve seramik sergisi ile Cumhuriyet anıtları fotoğraf sergisi açılacak.

Aynı gün Hacı Bektaş Veli'nin "Arifler Hem Arıdır Hem Arıtıcıdır" özdeyişi ışığında "Aydın olmanın sorumlulukları" konulu panel gerçekleştirilecek. Panele yurt içinden ve yurt dışından akademisyenler konuşmacı olarak katılacak.

17 Ağustos Çarşamba günü ise Arama Kurtarma Teşkilatı'nın "Türkiye'de Deprem Gerçeği" konulu konferansının ardından akşam saatlerinde "Seni Anlatabilmek Seni (Atatürk Aydınlanmacılığı)" adlı tiyatro Oyununa sahnelenecek.

Etkinliklerin son günü olan 18 Ağustos Perşembe günü de Hacı Bektaş Veli Müze Avlusunda klasik müzik dinletisi, Cumhuriyet Meydanında da semah gösterileri yapılacak.

Etkinlikler, akşam saatlerinde gerçekleştirilecek olan konserlerle sona erecek.

Etkinliklerin gerçekleştirileceği 15-18 Ağustos tarihleri arasında Hacı Bektaş Veli Müzesine giriş ücretsiz olacak.

Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinliklerine her yıl on binlerce kişi katılıyor. Şenlik döneminde on binleri aşan bir nüfusu ağırlayan ilçede, şenliklere gelenler için çadırlar kuruluyor.

İlçe halkı, şenlikler için gelen vatandaşlara evlerinin kapılarını da açıyor. Şenliklere gelen yüzlerce insan da, yöre halkının evinde barınıyor.

Haberler.com - NEVŞEHİR (AA) - 28.07.2011

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.