Hacı Bektaş Veli'yi andılar

Hacı Bektaş Veli'yi andılar

Hacı Bektaş Veli'yi andılarİngiltere'de Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi, Hacı Bektaş Veli'yi anma gecesi düzenledi. Hackney'deki...

A+A-

Hacı Bektaş Veli'yi andılarHacı Bektaş Veli'yi andılar

İngiltere'de Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi, Hacı Bektaş Veli'yi anma gecesi düzenledi. Hackney'deki Ocean Gösterim Merkezi'nde gerçekleşen geceye yaklaşık 2 bin 500 davetli katıldı. Gecede Haluk Levent de sahne aldı.

İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi'nin (İAKM- Cemevi) düzenlediği Hacı Bektaş Veli'yi anma gününe 2 bin 500 kişi katıldı. Hackney’deki ünlü Ocean Gösterim Merkezi’nde gerçekleşen gecede konuşan İAKM ve Cemevi Başkanı avukat Ali Güvercin, "Hacı Bektaş-ı Veli, Bektaşilik tarikatının piridir. Biz burada düşünce ve öğretileri ile bugün bile büyük bir ihtiyaç duyduğumuz dostluk, barış, kardeşlik ve hoşgörüyü 13. yüzyılda ortaya koyabilmeyi başarmış büyük bir insanı saygıyla anıyoruz. İçinde bulunduğumuz bu zamanda, O'nun düşünce evrenine her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. 2009 yılı UNESCO tarafından 'Hünkar Hacı Bektaş Veli Yılı' ilan edildi. Biz de, şimdiden bu konuda çalışmalara başlamalıyız" dedi.

HALUK LEVENT COŞKUSU

Gecede ilk sahne alan Sudden Exit adlı Türk rock grubu oldu. Sudden Exit, seslendirdiği birbirinden güzel eserlerle gençleri coşturdu. Ardından, Seher Ağbaba yönetimindeki İAKM ve Cemevi Adıyaman Halk Oyunları Ekibi, Mehmet ve Ali eşliğinde geleneksel halk oyunları sergiledi. İlerleyen saatlerde Özlem Özdil bağlaması ile davetlilerin karşısına çıktı. Gecenin finalinde ise sevilen sanatçı Haluk Levent sahne alırken "Böylesine anlamlı ve güzel geceye davet edilmem ve burada sahne almam beni onurlandırdı" dedi. Haluk Levent, ilk olarak "Yollar" parçasını seslendirdi. Kendi bestelerinin yanı sıra eski türküleri de seslendiren Levent'e, davetliler arasında bulunan gençler program boyunca eşlik etti.

HÜRRİYET - LONDRA
16.10.2007

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.