Hacı Bektaş'a namaz kıldırdı, yakında Hacca gönderecek...

Hacı Bektaş'a namaz kıldırdı, yakında Hacca gönderecek...

Hacı Bektaş'a namaz kıldırdı, yakında Hacca gönderecek...Eski Diyanet İşleri Başkanlarından Vatan Gazetesi yazarı Süleyman Ateş bugünkü...

A+A-

Hacı Bektaş'a namaz kıldırdı, yakında Hacca gönderecek...Hacı Bektaş'a namaz kıldırdı, yakında Hacca gönderecek...

Eski Diyanet İşleri Başkanlarından Vatan Gazetesi yazarı Süleyman Ateş bugünkü "Hazretlere iftiradan Allah'a sığınmalı" başlıklı köşe yazısında "Hacı Bektaş-ı Veli ve Mevlânâ’nın 5 vakit namaz kılmadığı, Ramazan’da oruç tutmadığı biliniyor. Bunlara bir yorum getirir misiniz?" diye soran okuyucusuna verdiği cevapta "(...) İnsan bu iftiraları yazarken biraz sıkılmalı...Hakk’a ermiş insanları namaz kılmamakla suçlamak iftiranın en iğrencidir. Allah’a sığınırım bu tür iftirayı üretenlerden...(...) Ama bugün Bektâşî diye bilinen tarîkatin, gerçekte Hacı Bektâş ile bir ilgisi yoktur." diyerek gerici ve inkarcı zihniyetin Alevilere, Alevi Ulularına ve Pirlerine bakışının en güzel örneğini sergiledi. İşte Ateş'in yazısı:

Hazretlere iftiradan Allah'a sığınmalı

SORU: Sayın Süleyman Ateş, Hacı Bektaş-ı Veli ve Mevlânâ’nın 5 vakit namaz kılmadığı, Ramazan’da oruç tutmadığı biliniyor. Bunlara bir yorum getirir misiniz? (Hüseyin Can)

CEVAP: İnsan bu iftiraları yazarken biraz sıkılmalı. Siz Hacı Bektâş-ı Velî’nin Makalatını okudunuz mu? Mevlânâ’nın eserini okudunuz mu? “Ben Mustafa’nın bendesiyim” diyor Hz. Mevlânâ. Ömürlerini ibadetle geçirmiş, bu sayede yücelmiş, Hakk’a ermiş insanları namaz kılmamakla suçlamak iftiranın en iğrencidir. Allah’a sığınırım bu tür iftirayı üretenlerden. Hacı Bektâş-ı Velî, Horasan’dan Anadolu’ya gelmiş, Peygamber Sünnetine göre yaşamış, Ahmed Yesevî yolunda bir Hak eridir. Ama bugün Bektâşî diye bilinen tarîkatin, gerçekte Hacı Bektâş ile bir ilgisi yoktur. Hacı Bektâş’ın eserleri ortada. Bu eserlerde dine, sünnete aykırı hiçbir şey mevcut değildir. Yunus Hacı Bektaş’ın öğrencisinin öğrencisidir. Hacı Bektaş; Mevlânâ, Taptuk Emre, Yunus Emre. Bunlar dinin ruhunu yaşayan, nefsin kaprislerini kırıp yücelmiş mana erleridir.

İşte Hacı Bektaş’tan, Mevlânâ’dan, Taptuk yolundan feyz almış Yunus Emre’nin görüşü:

“Şeriat tarikat yoldur varana Hakikat ma’irfet andan içeru.”

KAYNAK : Alevihaber.com - 2 Kasım 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.